naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. prosinca: Natječaj za predstave NOVO!!!

film
svaka ti bradata dala!
arhiva


"Crnci u Firenci"
Vedrana Rudan
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U izdanju "Što čitaš?" pojavilo se i treće izdanje uspješnice Noama Chomskog "Mediji, propaganda i sistem". Najčitanija hrvatska knjiga ovog autora zbornik je medijskih kritika i analiza kroz 30 godina.
pročitaj cijeli tekst
Provokativni miks zapaljivih penisa, debelih majki i prepariranih sinova nije mogao promaknuti Kupusovu oštrom oku. Film mađarskog redatelja Gyorgyja Palfija zove se "Taxidermia" i, nakon ZFF-a, eto ga u kinima.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

književnost
novi stari chomsky

film
sindrom ćorave koke

Iako se na prvi pogled čini da je i četvrti Zagreb Film Festival u metropolu doveo mudar izbor svjetske filmske produkcije, Nataša Bodrožić dovodi u pitanje i mudrost i izbor festivalske prakse koja kao vlastite reference navodi tek prijepis programa velikih festivala kao što su Cannes, Berlin ili Locarno. Nedostaje li Zagreb Film Festivalu art direktor, pa samim time i umjetnička vizija, ili sjajni vatrogasni partiji adekvatno supstituiraju sindrom ćorave koke?

pročitaj cijeli tekst
kazalište
objavljen program 2. fnc-a

Mala performerska scena objavila je program Festivala novog cirkusa koji će se ove godine održati od 20. do 25. studenoga. Ovaj festival koji promovira jedan od najinovativnijih izražajnih oblika suvremene izvedbene umjetnosti, u prostore SC-a i Tvornice Jedinstvo (hala do Močvare) dovest će vrsne predstavnike novocirkuskog žanra iz Francuske, Finske, Nizozemske, Portugala, Njemačke, Australije/Švicarske, kao i tri hrvatske premijere (Hram, Tigar Teatar, Grupo Amazonas). Festival je ove godine, uz standardne partnere Ured za kulturu Grada Zagreba, Studentski centar i Turističku zajednicu Grada Zagreba, odlučilo poduprijeti i Ministarstvo kulture. Program festivala može se pronaći na www.cirkus.hr.


NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu