naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
performerska jesen

 

kazalište
s dubrovačke strane
Predstava "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića briljantni je uradak koji vraća vjeru u domaće kazalište. Izabrana za Dubrovačke ljetne igre, trebala bi biti model i za buduće festivalske koncepcije, ako već nije moguće imati učestaliju vlastitu produkciju te kvalitete.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
rem u zadru!
Prepoznatljiva vizura zadarskoga Foruma postala je labirintom za električne autiće. Jacques Houdek mijenja festivalske satnice. U antičkoj Saloni snimaju se pornići. Obuzima li nas kultura šećerne vate i kokica, te zašto ne marimo za (mal)tretiranje kulturnog dobra?
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
izraelska senzacija

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lijepi i prokleti"
Damir Radić
(NCL Media Grupa, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Sisajed
sisa.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Zagreb će u rujnu dobiti pravu performersku jesen! Novi projekt Male performerske scene nazvan je "Umjetnost na ulice" i cilj mu je oživjeti ulice i trgove metropole koja zamre čim prestane neka manifestacija. Van perioda raznih festivala, izvedbeni bi program tako mogao postati sastavnim dijelom nove urbane gradske slike. Pozvani su svi izvedbeni umjetnici s područja kazališta, plesa, cirkusa i sličnih izričaja da svojom izvedbom apliciraju za financijsku stimulaciju na adresu [email protected].
kazalište / skandali
klaun pifko skida masku
Zahvaljujući potpori zagrebačkog Ureda za kulturu, gostovanje izraelske akrobatsko plesne atrakcije Mayumana u Lisinskom 10.i 11. rujna ne stoji 100 dolara (kao svugdje u svijetu), već sto kuna. Ulaznice za jedinstveni doživljaj prodaju se u Cirkuskom informacijskom centru, Preradovićeva 34.
Jubilarno izdanje međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF, osim suza ravnateljice zbog neizvjesne budućnosti festivala i MCUK-a, obilježava i od Vjesnika potaknut skandal oko sukoba interesa. 40. PIF posvećen je, naime, hrvatskom lutkarstvu, a u njegovu Savjetu (tijelu koje bira domaće predstave) sjede i osobe iz samih autorskih timova izabranih predstava. Među osam odabranih ušle su tako dvije koje je režirao član Savjeta Joško Juvančić, jedna koju je režirao član Savjeta Zoran Mužić, te dvije koje je režirao član Savjeta Zvonko Festini. Za potonje dvije songove je napisala Marija Leko, također članica Savjeta, a da skandal bude slađi ujedno i članica PIF-ova žirija koja će ocjenjivati predstave. I, treba li dodati još i to, gradska savjetnica za kazališnu djelatnost unutar koje se PIF financira.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu