naslovnica
kolumne
forum
kontakt

kazalište
od sjećanja i utjelovljenja do bizzariuma i klokana

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
arhiva
Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
žene, svirajte!


"Tri"
Drago Glamuzina
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Riječ dana
rijec_dana.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
glazba
srce od muzike
Naš sad već diplomirani dubrovački dopisnik, kako u životu, tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama, i opet nije mogao odoljeti mamećem glasu Inve Mule. Albanska petoelementska glasotvorka na Luži je nastupila uz bok meksičkome tenoru Ramónu Vargasu. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je pak maestro Vjekoslav Šutej. Opernim isječcima obojana južnojadranska noć nije ostavila ravnodušnom publiku, pa ni Marka Sjekavicu.
Festival suvremenog kazališta Zadar snova održava se već dvanaestu godinu i ovu tucet obljetnicu odlučio je obilježiti s jedanest umjetničkih produkcija te 21 filmskim naslovom (što je zapravo nastavak već ranije etablirane uspješne suradnje s Tabor Film Festivalom). Osim domaćih snaga kao što su BADco.("Memories Are Made Of This..."), Teatar ITD ("Hanjo" Senke Bulić) ili Trafik (solo "Utjelovljenje" Žaka Valente), lokalnih produkcija Zadarskog plesnog ansambla ili Teatra VeRRdi, regionalne suradnje tipa "Jackie" (Novo kazalište i Mini teater), zadarskoj će se publici od 7. do 14.8. predstaviti i kanadski Les Sages Fous s "Le Bizzariumom" te australska Icarus Performance Troupe sa skakutavim klokanima i spasilačkom službom, kao zabavni festivalski svršetak.
pročitaj cijeli tekst
Vox Feminae Festival organizirao je natječaj za ženske bendove s područja bivše Jugoslavije. Nagrada najboljima je snimanje besplatnog video spota pod redateljskom palicom Dalije Pintarić, a neke će se moći utješiti i nastupom na festivalu koji se 28. i 29. studenoga održava u Zagrebu.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu