naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost / moda
drugarice, složno!
"I neka mi još pričaju da smo živjeli u mraku", zapisao je u knjigu dojmova izložbe "Drugarica a la mode" 77-godišnji posjetitelj. Izložba Tončija Vladislavića preselila je u London. Propustili ste? Nataša Bodrožić nije.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 9. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 10. lipnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 10. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 14. lipnja: Natječaj za izložbu
Deadline 15. lipnja: Natječaj za izložbe NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

glazba
žena s drugog planeta
arhiva


"Prva damska detektivska agencija" - Alexander McCall Smith (AGM, 2005.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Do 20. lipnja satiričko kazalište Kerempuh domaćin je jubilarnih, tridesetih Dana satire. Selektor Hrvoje Ivanković odabrao je tri kazališta iz Maribora, Ljubljane i Beograda, pet hrvatskih izvan Zagreba te šest zagrebačkih koji će se natjecati za nagrade "Zlatni smijeh".

pročitaj cijeli tekst
Odjevena u srebrnu foliju, jedna je "nezrihtana debitantica" pomela Boogaloo. Jedna je obožavateljica čak, po uzoru na Jakova Sedlara, mimoišla parkirališne rampe ne bi li bila prva pred pozornicom. U Josipu Lisac zaljubio se i naš Marko.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
nasmijte se, gospođo

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i V.B.Z.
dijele dvije knjige
Akive Goldsmana

"Da Vincijev kod - ilustrirani scenarij"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

kazalište
hrvatice plešu na tsp-u
I peti dan Tjedna suvremenog plesa na rasporedu je domaća selekcija. Hrvatica na radu u Amsterdamu, Andra Božić u ZKM-u izvodi "Ways To Multiply Yourself", multimedijalni performans za tijelo i dvije kamere. U Gavelli plesnu trobojnicu brani Liberdance Rajka Pavlića s glazbeno-plesnim projektom "Domesticus vulgaris ili jednostavno domaće" (inspiriran glazbom Cinkuša te nagrađivanim animiranim filmom "Ciganjska" dvojca Meštrović-Međurečan"), ali i "Kratki program br.1" Irme Omerzo s dvjema plesačicama, dvoje impro-jazz muzičara i jednom crtačicom stripova.
kazalište
zkm pliva u nagradama

Ne samo da su ZKM-ovi "Skakavci" prva hrvatska predstava izvedena u konkurenciji novosadskog Sterijinog pozorja u posljednjih 16 godina, nego su pobrali i nisku nagrada. Jednoglasnom odlukom ocjenjivačkog suda predstava Janusza Kice prema predlošku Biljane Srbljanović proglašena je najboljom predstavom 51. izdanja ove manifestacije, nagradu za glumačko ostvarenje dobila je Urša Raukar za ulogu Žane, a nagrađena je i scenografija Slavice Radović koja je dobila i nagradu Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.