naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandal
ukida se ffrik! festival

 

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
mikser
lepljivi anđeo u space sh...
Ona je lijepa. I ljepljiva. Smrdi po ljepilu. Projektira frke u glavi. Ljepljiva je na još nekoliko načina. Zatreptale pesnice lako se zalijepe za njezino muško-žensko lice. Biljana Kosmogina za nju se lijepi kao za najbolju prijateljicu. A Pamela čak ne pamti da joj je periku donirala upravo ona.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (11)
vječna lovišta
arhiva
Postoji više mogućnosti kako si osigurati ukopno mjesto i prateći asesoar koji ide uz pogreb kao modni događaj prve klase. Ako nismo velikani pa da nas, važne, zajednica ukopa o svom trošku, ostaje - posmrtna pripomoć.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
držiću u čast


"Sjajna svjetl, velegrad"
Jay McInerney
(Fraktura, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Scorpy
jezicnisavjetnik.mojblog.hr


pročitaj cijeli tekst
kazalište
proljeće je, a u itd-u nemir
Teatar ITD kao dio Studentskoga centra, možda zagrebačko kazalište najviše opterećeno skandalima, optužbama i zakulisnim igrama, ovog proljeća nastavlja s dokazivanjem svojih produkcijskih ambicija. Bageri u glavama paranoika još nisu počeli kopati temelje budućih auto salona, a ITD-ova se mašta svejedno nametnula kao bogatija. Kreativni nemir u ITD-u ponukao je i istraživački nemir Marka Sjekavice koji je, prije nego što je napisao osvrt, odlučio pogledati barem nisku ITD-ovih predstava.
Urban festivalu to će biti osmo, FFRIK!-u peto izdanje. Počinju istoga dana, 5. svibnja, čime Zagrepčani opet mogu slaviti slobodu izbora, ali 12. svibnja FFRIK! završava ne samo jedno izdanje, već i cijelu svoju malu povijest. Odluku o ukidanju Festivala frankofonog internacionalnog kazališta dodatno je osnažila činjenica da je Ministarstvo kulture ukinulo i bijednu potporu od 10 tisuća kuna, a alžirski plesači ne mogu dobiti vizu za Hrvatsku, zemlju interkulturanog dijaloga.
pročitaj cijeli tekst
Na venecijanskom Trgu sv. Marka studenti zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti izveli su predstavu u spomen na Marina Držića koji je umro prije 500 godina.U projektu Fate Largo sudjelovali su i drugi glumci, plesači, te renesansni orkestar.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu