naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
film
holivudska lajka
Mickey Rourke nikad neće dobiti Oscara. Akademijin crveni tepih prije svega legitimira film kao političku govornicu ili područje globalnog angažmana - angažirano stradanje pojedinca nije mu važno osim ako nije vezano uz kongres CIA-e ili putovanje prvog čovjeka na Mjesec.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
zkm u vilniusu


"Bijeg od budućnosti"
Darko Lukić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Mare
kuharica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal
ministrovi veliki i mali
mikser
izgrađen centar za mlade
Dugo se čekalo na objavu rezultata potpora javnih potreba u kulturi RH na području tzv. novomedijskih kultura. I kad se Ministarstvo konačno udostojilo iste objaviti, pokazalo je više nego otvoreno sramotan stav da je cijeli taj sektor zapravo "javno nepotreban". Umjesto lanjskih 5,6 milijuna, ovom je sektoru mahom nezavisnih kulturnih radnika dodijeljeno bijednih 4,2 milijuna kuna, što je smanjenje za 25 posto. Oni milijunima ionako bogatiji sektori kao što su kazalište, muzeji, glazba ili časopisi rezani su za 5 do 9 posto, čime su tzv. novi mediji očito odabrani kao "najlakše" žrtveno janje "krize". Ministre, baš ste na pravima našli štedjeti!
U Litavskom nacionalnom dramskom kazalištu izveden je "Veliki Gatsby" Ivice Buljana. Zagrebačko kazalište mladih gostovalo je u Vilniusu, ovogodišnjoj europskoj prijestolnici kulture, kao (zasad?) jedino hrvatsko kazalište.
Bilo se lijepo gradonačelniku slikavati u uredu dodijeljenom Centru za nezavisnu kulturu i mlade, a potom ne učiniti praktički ništa. Osnovan je centar koji bi trebao upravljati prostornim resursima - koji mu nisu dodijeljeni. Nakon 100 dana čekanja na Uljaru, Jedinstvo, a možda i Badel, mladi i nezavisni kulturnjaci podigli su Centar na Cvjetnom trgu. Imaginarna akcija, a opet daleko stvarnija od onih iz gradonačelnikovih usta. Valjda se činilo da će dodjelom ravnateljske funkcije Emini Višnić i načelnim potpisivanjem ugovora sve stati - no otpor gradskoj sporosti za rješavanje ključnih pitanja kulture nije izostao.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu