naslovnica
kolumne
kontakt

 

film
ziher torta
"Tko želi biti Oskarovac?" poznata je televizijska igra koja svake godine uz male ekrane prikuje milijune ljudi. Točan odgovor već i vrapci na grani pijevaju - postalo je to opće mjesto kompromisa i socijalno-političkih poruka. Film? Pa tko se još sjeća "Trainspottinga" Dannyja Boylea?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz chicaga
arhiva
Doći u Chicago, a ne dotaknuti Cloud Gate, prošetati barcelonskom La Ramblom, a ne popiti s izvora, sletjeti u Pariz, a ne popeti se na Eiffelov toranj - to su oni tipični turistički grijesi. No ne i za Natašu Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
brač u dubravi


"Ljubim tvoje usne tisuću puta"
razni autori
(Planetopija, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Mare
kuharica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
glazba
picigin u veljači
mikser
crtica o lenjinu
U danima kad nove mjere popularnosti prelaze u sintagme "napuniti Arenu Zagreb", pa se na nisku uspješnih mogu tek upisati Thompson, Lepa Brena ili Zlatko Sudac, puna velika dvorana Doma sportova, i to uz srdačnu podršku medijskog organizatora Radija 101, može se učiniti ne baš značajnim pothvatom. Kontekstualizacija Bandićeve megalomanije ne može dakako biti novo mjerilo uspjeha, što potvrđuje i Mica Perić, samo "jedna od" posjetiteljica velikog koncerta TBF-a.
pročitaj cijeli tekst
Pred dječjim vrtićem "Medo Brundo", nagrađenim projektom arhitektonskog ureda Njirić plus arhitekti, postavljena je skulptura bez naziva Ane Elizabet. Ovo djelo public arta u bračkom kamenu bit će predstavljeno na 43. zagrebačkom salonu primjenjene umjetnosti i dizajna koji se otvara 19. ožujka u garaži Kvaternikova trga.
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike (ili ih bar, ilegalno, pojedinci miniraju), Amerika, "zemlja slobodna", pojednostavnila je vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija, neusporediv s primanjem ljudi od krvi i mesa iz tih krajeva. U SAD-u trenutačno se nalaze četiri Lenjinova spomenika, a Nataša Bodrožić posjetila je onog u Seattleu koji je postao predmetom umjetničkih instalacija umjetnika i građana.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu