naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
od hollywooda do prištine
Idete na Transmediale ili Berlinale? Onda nikako nemojte propustiti fotografsku izložbu "Men, war and peace". U Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu postavljen je gotovo perverzan spoj Paris Hilton i krvavih ulica Nikaragve.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
skrenula s puta lubenica
Anna Nicole Smith ugasila se poput monroe-ovski ispuhane legende koja se nije stigla dokazati. Samoodrživa medijska ikona, koja je na svojim sisama prehranjivala brojne paparazzo djelatnike, pred tastaturu je potjerala i našu Micu Perić.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
zagreb dobiva cirkuski informacijski centar
U vremenu kad se naveliko šuška o zatvaranju pojedinih punktova nezavisne kulturne scene, urbane snage ne posustaju. U ožujku će se u Preradovićevoj 34, na nekadašnjoj adresi nakladnika Što čitaš? i žonglerskog dućana Superheroes, otvoriti prvi regionalni Cirkuski informacijski centar. Entuzijastički projekt Male performerske scene, nastao na plimnom valu odlično prihvaćenog Festivala novog cirkusa i međunarodnih uspjeha udruge, kao i njezinu angažmanu na edukativnom polju, tek treba biti prepoznat od gradskih i državnih institucija, ali neminovno će informacijsko-dokumentacijski centar za područje cirkusa, street arta i drugih oblika vaninstitucionalne umjetnosti pridonijeti još jačem etabliranju suvremenih izvedbenih formi. Renovacijski radovi u Preradovićevoj u punom su zamahu, dokazujući da je volonterski duh redovito jači i brži od institucija. Mic po mic, i eto CIC.
likovnost
slobodne veze II

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. ožujka: Natječaj za predstave NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Izvan igre"
Michal Viewegh
(Profil, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


kazalište / intervju
tko stoji iza izakulisa.com?
Nakon što je sa samo nekoliko zapisa uskomešao hrvatsku kazališnu javnost, kritički i istraživački raspoložen blog izakulisa.com potaknuo je i brojna naklapanja o identitetu njegova autora. Taj fantom u hrvatskoj operi duha, u kojoj je od merituma uvijek važnije tko podmeće klipove, pristao je na razgovor za Kupus.net, pod uvjetom zaštite njegova/njezina/njihova identiteta. Upravo stoga, ovdje donosimo nekraćene odgovore tastaturom učinjenog intervjua, u nadi da će i ona hiperznatiželjna kulturna elita imati dovoljno materijala za ovaj kazališni Cluedo - raskrinkavanje negativca koji se usudio pisati o Dubravki Vrgoč, Gordani Vnuk i Nori Krstulović.
pročitaj cijeli tekst
Suicidalna vjeverica, meteorom pogođeni Papa ili Hitler koji kleči samo su neka od prepoznatljivih djela Maurizia Cattelana. O njemu i Sophie Calle Arte je producirao dokumentarac koji se u MM Centru može pogledati 8. ožujka u 19:30.
pročitaj intervju

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu