naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser / skandal
srce u sex shopu

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
mikser
ciganke lete u nebo
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom se prolomio smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska spisateljica, nabasala je  na simpatičnu ekipu u javnom prijevozu i poslala nam pričicu. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz ukrajine I.
arhiva
Istok Europe znamo s televizije jer nam nekako nije usput, tvrdi Nataša Bodrožić. Zastala je na prvoj postaji puta prema Crnome moru (drugoj, ako brojimo i Budimpeštu u kojo jtreba presjesti). Izvještaj prvi vodi nas u Lavov.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
vukovi s punjenjem

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Nula Nemo"
Svjetlana Gjoni
(V.B.Z., 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Kamović
kamovic.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Sigurno ste se kao mali smijali klaunu koji je u cirkusu pao na guzicu. Možda su vas nasmijavale i liječničke dijagnoze pred smrt Franje Tuđmana. Kod Anđele Bešlić puknuli ste od smijeha, a vatrogasaca na Kornatima i danas se rado sjetite. E, Nova TV zna što vas zanima. Čovjeka je srce izdalo u sexy shopu. Infarkt je ispraćen smijehom, čime novinari Siniše Svilana dokazuju kako za njih nijedna vijest nije precrna. Nasmijmo se zajedno!
film
ljubav u doba hollywooda
pročitaj cijeli tekst
"Vuk je vuku čovjek" naziv je izložbe Sonje Gašperov koja se do 18 veljače može pogledati u galeriji Vladimira Nazora. Vukovi s patentnim zatvaračima postavljeni su u desetak "ljudskih" situacija čime je basna postala parabola.
Gabriel Garcia Marquez objekt je obožavanja čitateljske elite, ali i domaćica - gdje je, doduše manje izražen, pandan Paolu Coelhu. Kao i svaki hit-mejker (pogledajte samo kako je Huljić završio u vodama sapunica), prijetila mu je opasnost da se njegovo djelo ekranizira. Nije se dao i nije, a onda je pred emotivnim moljakanjima producenta Scotta Steindorffa iznenadno pokleknuo. Režije ove ekranizacije prihvatio se ništa manje "hitoidan" Mike Newell, a jednu od glavnih uloga odigrao je Javier Bardem, ikona španjolske kinematografije. Pa gdje je onda zapelo?
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu