naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
od hollywooda do prištine
Idete na Transmediale ili Berlinale? Onda nikako nemojte propustiti fotografsku izložbu "Men, war and peace". U Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu postavljen je gotovo perverzan spoj Paris Hilton i krvavih ulica Nikaragve.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
pročitaj cijeli tekst
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
kazalište je glupo
Kazalište je glupo, dosadno i ne zanima ih. Tako se izjasnilo 25 posto učenika zagrebačkih srednjih škola koji su sudjelovali u prvom reprezentativnom istraživanju tržišta u hrvatskom kazalištu, i to tržišta mladih. Istraživanje je organiziralo kazalište Mala scena te došlo do poražavajućih podataka. Brojke kažu da 40% mladih slobodno vrijeme provodi u kafiću, 25% pred televizorom, a samo 1,3% odlučuje se na odlazak u kazalište. K tome, 25% mladih ide u kazalište samo kad mora sa školom, a 7% njih nikad nije bilo u kazalištu.
mikser
teatar.hr opet među živima
Čini se da ćemo u virtualnom prostoru medija ponovno vidjeti Teatar.hr. Uskrsnuću ovog kazališnog portala novi bi krsni kum mogao biti Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport koji je ove lani zamrle stranice (zbog nemogućnosti daljnjeg mecenašenja i privatnih odricanja Nore Krstulović i suradnika) odlučio proglasiti javnom potrebom u kulturi i sufinancirati u 2007. godini s 50 tisuća kuna. "Šokirana sam, prvi glas...", reagirala je Nora kad smo joj javili ovu dobru vijest zbog koje bi se, nakon podmirivanja dugova, u hrvatskom web prostoru mogao ponovno naći kazališni portal koji institucijama baš i nije bio mio.
film
nagrada i za regoča
Animirani film "Regoč" Helene Bulaje osvojio je nagradu za najbolji strani animirani kratki film na International Family Film Festivalu u Hollywoodu. IFFF prvi je festival specijaliziran za obiteljske filmove, postoji od 1994. godine, a nagrađeni "Regoč" posljednja je od osam interaktivnih slikovnica proslavljenih "Priča iz davnine".

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. siječnja: Natječaj za književnike
Deadline 31. siječnja: Natječaj za animatore
Deadline 1. veljače: Natječaj za film, video, fotografije...


"Berlinski ručnik"
Dražen Ilinčić
(Fokus komunikacije, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu