naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
deus ex machina xenophobica
Osvrt na strategiju izvedbenog okršaja "Bakhi" s "idajnicima" za novi broj Zareza donosi naš urednik. Jesu li autori i sami zaboravili na Gavellin postulat o centralizaciji odgovornosti kao motora kazališnog djelovanja, s kojim su okitili video tjeralicu na zagrebačkoj izvedbi?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (15)
kuja mi je u glavi
Naša kolumnistica dijeli spavaću sobu s jednom gospođom iz reklame. Šta sobu? Dijele isti krevet. Ona što Jozu zivka da će joj serija pa da brzo postavi antenu, i njoj viče cijele dane i noći, direkt u uho. Kako li je kuja samo tamo dospjela? I kako kuje uopće dospiju u naše glave?
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
što nakon rada?


"Patrola na cesti"
Jurica Pavičić
(V.B.Z., Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Zoran Zeleni
ostriczelenalista.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
likovnost
plavi jahači, žute krave
mikser
pozdrav iz amerike
Izložba „Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma“ u Galeriji Klovićevi dvori predstavlja radove jednog od najznačajnijih pokreta u povijesti moderne europske umjetnosti. Prema sudu Marka Sjekavice, najzanimljiviji dio postava upravo je onaj koji otkriva manje poznata imena kao što su Lesser ili Schmidt-Rottluff. Dakako, i ljubitelji Kandinskog, Dixa, Kleea ili Kirschnera neće ostati zakinuti ako do 20. siječnja posjete Klovićeve dvore. Dobre i loše strane postava secira naš kritičar.
Pozdrav iz Amerike? Točnije - iz New Yorka i Portlanda. Za početak. Svjetska putnica Nataša Bodrožić počela je američku turneju u hotelu na Manhattanu iz kojeg se u noćni život uputio Mislav Bago (o, da, i on zna što je noćni život), a završila na pješčanim obalama Pacifika, gdje ni surfera nema. Između, tu je Portland, kišni grad zbog kojeg su mu građani postali knjiški crvi, ljubitelji filmova i drugih indoor aktivnosti, a tu i tamo zabave se šećući gradom odjeveni kao zombiji...
pročitaj cijeli tekst
Nakon što su svjetsku premijeru predstave "1 siromašan i jedna 0" izveli na Štajerskoj jeseni, festivalu suvremene umjetnosti u Grazu, BADco. predstavit će projekt o napuštanju rada i publici Teatra ITD - 14., 15., 16. i 17. siječnja.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu