naslovnica
kolumne
kontakt

 

mikser
queer vs. fašizam
Biljana Kosmogina, beogradska književnica, performerica i publicistkinja, (ne)okrunjena queer kraljica ex-Yu regije, sudionica nedavno završenih queer festivala u Beogradu i Sarajevu, sumira utiske i govori o nemilim napadima ekstremista na organizatore i sudionike.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (14)
mr. frizura i mrs. jacuzzi
Izlizane stranice novina, usporedive možda još samo s frizurom jet-settera Ante Gotovca, ponosni su spomenik sposobnosti da kao nacija gutamo ama baš sve što servira žuti tisak. Jasmina Trifunović nije mogla odoljeti pisati o bračnom paru koji ju svako jutro dočeka u novootvorenoj pašteti.
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
uzmi doylea


"Baba Jaga je snijela jaje"
Dubravka Ugrešić
(Vuković&Runjić, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Irena Luksic
irenaluksicstory.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
One Take Film Festival, međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, od 20. do 22. studenoga doživjet će svoje četvrto izdanje. Kao uvod u manifestaciju organizatori su pripremili humanitarnu prodajnu izložbu fotografija Christophera Doylea, jednog od najcjenjenijih suvremenih filmskih snimatelja. Od 8. do 19. studenoga dođite po svog Doylea u kino Europa!
glazba
jazz, ali ne samo jazz, deveti put
kazalište
bakhe u zagrebu
Deveto izdanje Not Only Jazz Festivala, koji uz jazz glazbenike dovodi dakle i one koji to nisu, od 5. do 16. studenoga okupirat će zagrebački Studentski centar. Slušat ćemo i gledati nagrađivanog američkog trubača Davea Douglasa i njegov novi akustični trio, petodnevnu radionicu s njujorškim saksofonistom Charlesom Gayleom, kao i premijeru muzičkog performansa “Teretni čovjek” Damira Bartola Indoša i njegove “Kuće ekstremnog muzičkog kazališta”. U glavnom su programu organizatori posebno ponosni na "najvećeg suvremenog jazz gitarista svijeta" - Billa Frisella, zatim jazz violinista Alexandera Balanescua, pijanista Alexandera von Schlippenbacha... U N.O. Jazz selekciji naći ćemo Olafura Arnaldsa (Island), DJ-a Kid Koalu (Kanada), Lightning Bolt (SAD)...
Iz redova najkontroverznijih scenskih uradaka godine, Frljićeve "Bakhe" gostovale su i u Zagrebu, u okviru programa Yes.Zgb. Predstava koja nakon zabrane/obrane u sklopu Splitskog ljeta navodno nije mogla naći niti jedno zagrebačko kazalište koje bi je ugostilo, igrala je u klubu Tvornica, gdje je opijajuću scensku istinu o hrvatskoj šutnji i toleranciji nasilja publika srdačno pozdravila.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu