naslovnica
kolumne
kontakt

 

glazba
tri vile na objektu sreće
Za sve one koji čeznu za Jadranom utješna činjenica uvijek je bila da čeznu ionako za nečim predvidljivim. Jer doista - treba li mi baš taj Mediteran kakav je nekad bio, te predvidljive hotelske terase, te pjevačice koje vrte iste stihe svakoga dana, svake noći?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (14)
mr. frizura i mrs. jacuzzi
Izlizane stranice novina, usporedive možda još samo s frizurom jet-settera Ante Gotovca, ponosni su spomenik sposobnosti da kao nacija gutamo ama baš sve što servira žuti tisak. Jasmina Trifunović nije mogla odoljeti pisati o bračnom paru koji ju svako jutro dočeka u novootvorenoj pašteti.
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
kor želi nešto reći


"Tragom zmijske košuljice"
Josip Mlakić
(V.B.Z., Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Elfrida M. Mahulja
ida.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
Nakon Helsinkija, Jeruzalema, Melbournea, Sankt Peterburga, Budimpešte, Chicaga i drugih svjetskih gradova, i Zagreb će krajem godine dobiti svoj Zbor pritužbi, najavila je finska umjetnica Tellervo Kalleinen. Javite joj se i opjevajte ono što vam ide na živce.
in memoriam / ispravka
riječi, riječi, i nove riječi...
mikser
queer vs. fašizam
Biljana Kosmogina, beogradska književnica, performerica i publicistkinja, (ne)okrunjena queer kraljica ex-Yu regije, sudionica nedavno završenih queer festivala u Beogradu i Sarajevu, sumira utiske i govori o nemilim napadima ekstremista na organizatore i sudionike. A možete je pronaći i u publici aktualnog zagrebačkog Queer festivala koji je, nasilje s istoka govori, uspio donekle kultivirati hrvatsku zajednicu.
pročitaj cijeli tekst
"Smrt Tomislava Ladana golem je i nenadoknadiv gubitak za hrvatsku kulturu, leksikografiju, hrvatski jezik i jezikoslovlje", nova je (i očito lektorirana) verzija rečenice "Smrt Tomislava Ladana golemi je i nenadoknadiv gubitak za Hrvatsku kulturu, leksikografiju hrvatski jezik i jezikoslovlje." Tako je, nakon objave na Kupus.netu o zadivljujuće niskoj razini pismenosti brzojava o odlasku upravo stjegonoše pismenosti, Ministarstvo kulture preinačilo vijest o brzojavu ministra Biškupića na svojim web stranicama. Nije sad jedino jasno je li onda poslan i novi brzojav, ili je tek lažno izvješteno da je poslan "pismeniji" brzojav, da bi se umanjila sramota.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu