naslovnica
kolumne
kontakt

 

likovnost
građani grade gradove
Tonka Maleković boravila je na umjetničkoj rezidenciji u Kišinevu, Republika Moldova, gdje je u suradnji s tamošnjim dvanaestogodišnjim (!) umjetnikom Ionom Fisticanuom gradila gradove od smeća, jednom i pod prismotrom policije. Projekt je pratila i naša Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
oštri udarci tupih pera
Iako smo na Zadru snova svjedočili uspješnoj adaptaciji ITD-ova "Vodoinstalatera", vrsnim transformacijama Adama Reada, te efektnim intervencijama Da Motus!-a, veći smo prostor odlučili posvetiti medijima provokativnoj premijeri predstave "Via Nova" slovenske skupine Via Negativa...
pročitaj cijeli tekst
film
potter se brije
arhiva
Novi film o Harryju Potteru napušta spektakularne magične akcije i zamjenjuje ih razradom odnosa likova dobrano upalih u pubertet. Kako se u svijetu propupalih brčića i ljubavnih iskri snašao Harry, piše Mladen Končar.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
perforirani kraj rujna


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Psi rata i druge beštije"
Gordana Cvitan
(DHK, 2007.)


Deborah Hustic
lomodeedee.com

pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
kazalište
i fsk u recesiji
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
Kraj rujna očito je postao napeto razdoblje za organizatore izvedbenih umjetnosti u Hrvata. Osim što se preklapaju Festival svjetskog kazališta i Platforma mladih koreografa, od 25. do 30. rujna tu su i Perforacije. Program je objavljen ovdje.
I Festival svjetskog kazališta osjetio je recesiju, objavili su na press konferenciji njegovi umjetnički ravnatelji Dubravka Vrgoč i Ivica Buljan. Unatoč smanjenom budžetu sastavili su, kažu, izniman program, pa će od 18. do 26. rujna u Zagrebu igrati predstave Leva Dodina, Heinera Goebbelsa, Jana Lauwersa, Francesca Sframelija i Christopha Marthalera, nastavljača politike dovođenja "redatelja majstora". Zbog kriznih vremena, objavila je Dubravka Vrgoč, smanjene su i cijene ulaznica; pojedinačno predstave sada stoje od 150 do 180 kuna, a za one koji žele dodatno uštedjeti, tu je i komplet od pet ulaznica za 600 kuna! Pa vi pohitajte...

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu