naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
kazalište
jebite se, ministre!
Dok se novopečena i novokrumpirosalatirana premijerka meškolji čim u vladine dvore uđe snimatelj s pogrešnim natpisom na majici, Jan Fabre vrlo otvoreno poručuje Boži Biškupiću da se jebe, a Jadranki Kosor da si zakonima isiječe klitoris. Iz Dubrovnika Marko Sjekavica...
pročitaj cijeli tekst
glazba
eltonov prvi put
arhiva
Hrvatska je postala zemlja velikih glazbenih gostovanja. Za ulaznice se zadužuje, markira s posla... Jednu takvu pulsku avanturu Marko Sjekavica nipošto nije želio propustiti. Elton John, prvi put.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
čudno voće u zadru


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Psi rata i druge beštije"
Gordana Cvitan
(DHK, 2007.)


Deborah Hustic
lomodeedee.com

pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
film
potter se brije
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
Šesti nastavak sage o dječaku čarobnjaku, naslovljen "Harry Potter i Princ miješane krvi", ponovno je u domaća kina privukao zaljubljenike u čarolije Hogwartsa i spašavanje svijeta. Drukčija od svih dosad, što serijalu daje priliku da osvoji novu publiku, ali i razočara staru, ova filmska epizoda donekle napušta spektakularne magične akcije te ih zamjenjuje dramskom razradom odnosa likova dobrano upalih u pubertet. Kako se u svijetu propupalih brčića i ljubavnih iskri snašao Harry Potter, piše Mladen Končar.
Ovogodišnji Zadar Snova (7.-14. kolovoza) otvara australska skupina Strange Fruit s produkcijom "Absolute Pearl". Zadarski festival suvremenog kazališta donosi i predstave Co.incidance, Theatre National de Bretagne, Rose Casado i Mikea Brookesa, Da Motus!, Teatra ITD, ZPA, Adam Read Company, Via Negative...
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu