naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
srame li se modni fotografi
Hrvatski modni fotografi, kad priređuju izložbe, redovito to čine s nemodnom fotografijom. Mare Milin prezentira se intimističkim motivima, a Lupino djecom oboljelom od raka. Srami li se hrvatski modni fotograf činjenice da za život zarađuje slikajući odjeću?
pročitaj cijeli tekst
likovnost
brižno odabrane životinje
U Muzeju za umjetnost i obrt Hrvatski oglasni zbor predstavio je izložbu "Umjetnost uvjeravanja". Povijest oglašavanja u Hrvatskoj, od vremena Austrougarske monarhije, preko doba SFRJ do suvremenosti, proučio je i Ivan Kralj, provjerivši kakva su to bila vremena.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. kolovoza: Natječaj za stripove
Deadline 18. kolovoza: Natječaj za romane
Deadline 20. kolovoza: Natječaj za filmove NOVO!!!
Deadline 25. kolovoza: Natječaj za izvedbene umjetnike NOVO!!!
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

likovnost
našao sam hitlera
arhiva


"Tigrova mast"
Dražen Katunarić
(autorova naklada, 2005.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Samostalna izložba Vjekoslava Voje Radoičića krasila je proteklih dvadesetak dana Galeriji Zuccato u Poreču. Autor se predstavio sa stotinjak radova, slika i objekata nastalih u različitim vremenskim periodima, od osamdesetih do danas. Ovaj 76-godišnji slikar, grafičar, ilustrator, scenograf i kipar rodom iz Požege izlagao je na više od 170 samostalnih izložbi, uglavnom tematizirajući more. Danas živi i radi u Rijeci, Beču i Begovu Razdolju.

pročitaj cijeli tekst
"U Veneciju?", čudili su se svi redom kad im je naš Marko Sjekavica objasnio kamo ove godine misli na more. U mletačkoj prijestolnici našao je Kupusov lutalica i samog Adolfa Hitlera. Klečao je i mudro šutio.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
tko će se s rogatima bosti?
Festivalska Istra - što je to? Jesu li vrhunac kulturno-turističke ponude tek Motovun ili Pula, za vrijeme svojih filmskih festivala, ili i nerazvikana mala mjesta imaju pravo na svoj dio turističkog kolača i kulturnog užitka. U sprezi medija i Hrvatske turističke zajednice, i domaći rijetko čuju da se u Svetvinčentu održava Festival plesa i neverbalnog kazališta, u Momjanu Festival vizualnih i audio medija, u Pićanu festival narodnih priča, legendi i mitova ili u Kašteliru Festival krumpira. Iako festivali bujaju poput gljiva nakon često sanjanih kiša, domaći često nisu čuli niti za postojanje tih gradića koji navodno nude nešto više od običnih pučkih fešta. A ako nisu čuli domaći, tko će reći strancima? Kultura pati od prezentacijskih oblika, a narod od ignorancije.

likovnost
more kao inspiracija

pročitaj cijeli tekst
glazba
luda ko patata
Baš u vrijeme kad smo zbog lošega vremena odustali od posjete Gramperijadi, fešti od krumpira što uveseljava istarski gradić Kaštelir, na južnom kraju Hrvatske najkrumpirastija glazbenica istarskog poluotoka primamila je sasvim dovoljno pažnje da nam ne bude žao. Koncert etnojazz zvijezde Tamare Obrovac u Dubrovniku, u sklopu Močvare u Karanteni, pratio je Marko Sjekavica i još iste noći shvatio da bi, uz ovakve glazbene delicije, lako mogao probdjeti i onih raskužavajućih 40 karantenskih dana svojih predaka.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Superheroes Shop
dijele dva frizbija

Aerobie Orbiter Boomerang i
Aerobie Sprint Ring


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu