naslovnica
kolumne
forum
kontakt

kazalište
akram khan zaključio eurokaz

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
skandal / kazalište
plavci priveli zelenog
arhiva
Iako je FAKI performans Greenmana uredno prijavio, ništa nije moglo razuvjeriti mlade policajce da na umjetniku istreniraju strogoću. A što je skrivio? Donosimo opis cijelog događaja i ekskluzivne fotografije.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
ples poziva u istru


"U tvom zagrljaju (...) "
Krešimir Pintarić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


skupina autora
velikaocekivanja.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
glazba
razmekšane stolice dječaka
Nogometna groznica uvijek je vrijeme lansiranja popularnih navijačkih melodija, zastavica za automobile i slične nogometne rekvizite kakvu obično rado plasiraju masmediji. Ni splitsko-zagrebački kolektiv Dječaci nije mogao odoljeti prigodi. Njihov novi singl zove se "Meko sranje" i izravna je posljedica osjećaja koji definiraju kao "proljev od nogometa". Trojka, naime, diže svoj glas protiv ljetne žege, djevojaka zatvorenih za nova iskustva, komercijalnog reggaea i europskog nogometnog prvenstva na kojem Hrvatska nije prvak. "Meko sranje“ je ljetna igra za jesenju dramu koju spremaju izlaskom svog debitantskog albuma - "Drama“.
Izvrsni britanski koreograf porijeklom iz Bangladeša, Akram Khan, zaključio je program 22. Eurokazaa. Predstava "Bahok", izvedena u Hrvatskom naraodnom kazalištu, koreografski ujedinjuje izričaje troje plesača Kineskog nacionalnog baleta i petero plesača Akramove skupine, spajajući tako istočne i zapadnjačke, moderne i klasične plesne utjecaje. Na ovogodišnjem je Eurokazu sudjelovalo oko 160 izvođača od čega 111 stranih te 50 domaćih, a prikazano je ukupno 28 izvedbi. Festival je pratilo 35 akreditiranih novinara. Organizator se pohvalio i da je ostvareno preko 550 noćenja, što je vrijedna turistička informacija.
Zahuktale su se pripreme da mali istarski gradić Svetvinčenat po deveti put uhvati plesni korak. Festival plesa i neverbalnog kazlišta, pod umjetničkim vodstvom Snježane Abramović, od 18. do 22. srpnja ugostit će devet europskih i hrvatskih plesnih skupina te uvijek bogat prateći program projekcija filmova, razgovora s umjetnicima, instalacija i radionica. Šire o programu izvjestit ćemo vasuskoro, a vi već sad korigirajte datume svojih godišnjih odmora. Promotivni jingle pogledajte ovdje.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu