naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
küba - putovanje uzvodno
Zahvaljujući rojektu "Küba - putovanje uzvodno" (nastao pod imenom Francesce Von Habsburg), istanbulski polusvijet zarobljen u televizorima tegljačem napušta svoj prigradski slam i putuje prema austrijskoj prijestolnici.
pročitaj cijeli tekst
intervju
kukavičluk je legitiman
Umjetnički voditelj Queer Zagreb festivala Zvonimir Dobrović u Kupusovu intervjuu progovara o kukavičluku koji vidi oko sebe: od kukavičluka LGBTIQ osoba, preko kukavičluka hrvatskih queer umjetnika, do kukavičluka kazališnih i gradskih vlasti koje ubijaju nezavisnu kulturu.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. srpnja: Natječaj za modne dizajnere NOVO!!!
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 27. srpnja: Natječaj za film, video, animaciju... NOVO!!!
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

mikser
okusi afrike u srcu europe
arhiva


"Psi i klaunovi"
Josip Mlakić
(V.B.Z., 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Nakon što je u prosincu organizirana prva hrvatska projekcija filma za slijepe, činilo se da je ideja bila tek jednokratna. No upravo je zaživjela. Zahvaljujući udruzi Zamisli, Blitzu, Ater Studiu, Društvu dramskih umjetnika te Gral filmu, u Cinestaru, uz narativno prevođenje kroz slušalice, slijepi odsad mogu gledati i "Preko ograde".

pročitaj cijeli tekst
Četvrt Matonge u Bruxellesu zovu i "Malom Afrikom sjevera". U taj istinski multikulturalni lonac za topljenje nacija prste je umočila i naša Sanja Romić, osvrnuvši se, onako reporterski i u prolazu, na živahni festival koji joj je uljepšao dan.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
i slijepi preko ograde

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Celeber
dijele dvije knjige
Dougieja Brimsona

"Nogometno nasilje u Europi"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

kazalište
nogomet u kazalištu
Dvadeseti festival novog kazališta Eurokaz završen je predstavom "Maracanã", nastalom kroz suradnju brazilske koreografkinje Deborah Colker i njemačkog Kampnagela. Nogometno-plesna predstava producirana je kao dio službenog kulturno-umjetničkog programa savezne vlade za Svjetsko nogometno prvenstvo, pa su i oni koji ne prate utakmice na televiziji, mogli pokušati uživati u ganjanju lopte, ali od strane plesača i akrobata.
skandal
ne križajte nam bandića!

Nakon što je zločesti dizajnerski um uspio uvjeriti dobrog nam gradonačelnika da posudi osobnu iskaznicu na skeniranje ne bi li završio na plakatu 28. Salona mladih (s prekriženom godinom rođenja, jer dizajner misli da je šaljivo ismijavati gradonačelnika), po gradu su osvanuli novi jumbo plakati, ovaj put s prekriženim slikama Milana Bandića. Taj kulturocidni križarski pohod, kao očiti poziv na linč dobroga čovjeka, koji se sad valjda, eto, više ni na plakatima ne smije pojavljivati, najoštrije je osudio naš Boris Rašeta. A tko će drugi?

pročitaj cijeli tekst