naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
osedlana žena
Osedlane poput najobičnijih kobila ili pak svezanih vratova poput neposlušnih kuja, submisivne pred mužjakom, Newtonove žene žrtve su posve nove reinterpretacije svijeta modne industrije. Poeta ili stari jarac? Pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (2)
zob s okusom ćevapa
Dok pošten svijet doma pije jutarnju kavicu, a odmah potom trči na jutarnju kakicu, Jasmina Trifunović već u teretani svojom težinom muči jadne strojeve koji se imaju nesreću zvati steperi. Otkad je srela starog prijatelja, može potegnuti kao konj.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 13. srpnja: Natječaj za kratke priče
Deadline 15. srpnja: Natječaj za plesače
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za roman
Deadline 15. kolovoza: Natječaj za projekte (FONA)
Deadline 20. kolovoza: Natječaj za predstave NOVO!!!
Deadline 31. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 31. listopada: Natječaj za kratku priču

književnost
špijuni besmisla
arhiva


"Crnac"
Tatjana Gromača
(Durieux, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Damir Steinfl:
"Promiskuitet"
4.7.2005.-10.7.2005.

Za 33. rođendan Krešimir Tadija Kapulica nabavio je stotine torti. Darovat će ih djeci rođenoj 4. srpnja 2005. Svako dijete je umjetničko djelo, poručuje umjetnik koji će ovih dana obilaziti hrvatska rodilišta.

pročitaj cijeli tekst
Junak njegove nove knjige poručuje mu da je tek "kolateralna žrtva" u aferi tajnog praćenja. O tome što uzbuđuje Stipu Mesića, državni neprijatelj Ivica Đikić razgovarao je s našim Mićom Vujičićem.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

performans
njihove prve torte

kazalište / osvrt
nacija u kurcu

Jesu li ti društveni kritičari ikad pušili kurac? Je li se njima ikad pušilo? Otkud ta fascinantna fokusiranost koja ni više od tjedan dana od samog događaja fellatia ne jenjava? Pred oltar Deana Zahtile nije, naime, kleknula samo multimedijalna umjetnica Xena L. Županić, već i cijela ergela onih koji navodno ni pred čim ne bi pokleknuli. Svoj obol kurcu kroz osvrt na cjelokupni devetnaesti Eurokaz dao je i Ivan Kralj.
kazalište
novi cirkus konačno u zagrebu!
Festival novog cirkusa održat će se u rujnu u Zagrebu i upravo je raspisan natječaj za domaće predstave ovog zanimljivog kazališnog žanra. Aplicirati mogu cirkuske skupine, ali i kazalištarci, plesači i performeri otvoreni ovom žanru. Osim slavodobitne pobjede na prvom ovakvom hrvatskom festivalu, organizator dijeli i primamljive nagrade: najbolja predstava osvojit će deset tisuća, drugoplasirana pet, a trećeplasirana dvije i pol tisuće kuna. Natječaj je otvoren do 20. kolovoza, a detalji se mogu pronaći na stranici www.cirkus.hr. Festival je za vizualni identitet odabrao Newtonovu jabuku kao pojam gravitacijske uvjetovanosti kojoj novi cirkus uspješno prkosi.
pročitaj cijeli tekst