naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandali
gospodar prstenova

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
mikser
spomenik palim junacima
Dok se raspravlja treba li svoju ulicu prije dobiti Račan ili Tuđman, Nazorova i Kovačićeva na proplanku su se već pomilovale, sada i u obliku obilježja palim junacima, odnosno uzdignutom ponosu. Marko Sjekavica pita se zašto nam licemjeri prešućuju muškoljube.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
ivo morgen robić

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Dva"
Igor Večerina
(Manufaktura, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Nismo mogli odoljeti i ne uvrstiti ovu priču pod rubriku "Kazalište". Iako je Dikanova objava razvoda u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" postala multimedijalni performans koji je na YouTube-u u roku jednoga dana pogledalo više od 26 tisuća ljudi, farsa javnog bacanja vjenčanog prstena nastavila se objavom popisa nevraćene odjeće Vlatke Pokos iz kojeg je vidljivo da žena ima više bundi nego gaćica. U cijeloj brakorazvodnoj sapunici, nad kojom se zgražaju društveni kritičari, neokrznut je prošao Mislav Bago, taj mali Gollum s posebnim osjećajem za privatno i javno. Komentira Boris Rašeta.
Iako su najave organizatora govorile suprotno, pa su čak i akreditirani novinari trebali strahovati za mjesto u gledalištu, 24. Tjedan suvremenog plesa otvoren je uz jedva popunjeno gledalište ZKM-a. Tekstualni eksperiment Portugalke Vere Mantero, koji je plesačima namjerno uskratio plesni pokret, ispraćen je k tome mlakim i nedugim pljeskom, pri čemu su gledatelji počeli izlaziti iz dvorane i prije onog bontonskog bis naklona. Nešto komunikativniji diptih Jasne Vinovrški u ZKL-u kasnio je 35 minuta jer se čekalo da gospoda i dame stignu iz ZKM-a gdje ih je zadržao šampanjac, no na kraju se ispostavilo da je riječ o publici koja ne želi nastavak, pa je predstava počela neovisno o njihovu nedolasku. Jasnine minijature plesane su pred jedva trećinski ispunjenim gledalištem.
U Muzeju grada Zagreba, koji ove godine slavi svoje prvo stoljeće, otvorena je izložba "Mister Morgen - Ivo Robić". Izloženo je 700 predmeta koji podsjećaju na život i rad glazbene legende.
kazalište
tsp-u nedostaju gledatelji
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu