naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost / moda
drugarice, složno!
"I neka mi još pričaju da smo živjeli u mraku", zapisao je u knjigu dojmova izložbe "Drugarica a la mode" 77-godišnji posjetitelj. Izložba Tončija Vladislavića preselila je u London. Propustili ste? Nataša Bodrožić nije.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 4. lipnja: Natječaj za bendove
Deadline 9. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 10. lipnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 10. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 14. lipnja: Natječaj za izložbu
Deadline 15. lipnja: Natječaj za izložbe NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

glazba
žena s drugog planeta
arhiva


"Prva damska detektivska agencija" - Alexander McCall Smith (AGM, 2005.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Još samo do 6. lipnja može se pogledati izložba "Duhovi III" autorice Nine Ivančić u zagrebačkoj Zona galeriji u Berislavićevoj ulici. Nina Ivančić ovom izložbom nastavlja aplicirati svoju opsesivnu temu broda čiju siluetu pretvara u crnu maketu.

pročitaj cijeli tekst
Odjevena u srebrnu foliju, jedna je "nezrihtana debitantica" pomela Boogaloo. Jedna je obožavateljica čak, po uzoru na Jakova Sedlara, mimoišla parkirališne rampe ne bi li bila prva pred pozornicom. U Josipu Lisac zaljubio se i naš Marko.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
kud plovi crni brod

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Planetopija
dijele dvije knjige
Stuarta Sima

"Svijet fundamentalizma - novo mračno doba dogme "


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

kazalište
pohod skakavaca na novi sad
Izvedbom predstave "Skakavci" Zagrebačkog kazališta mladih, po tekstu Biljane Srbljanović, a u režiji Janusza Kice, novosadska je publika u četvrtak svjedočila konačnom povratku neke hrvatske predstave. Naših predstava, naime, u natjecateljskom dijelu festivala Sterijino pozorje nije bilo punih šesnaest godina. Selektor Ivan Medenica o ZKM-ovoj je predstavi rekao: "Predstava se odlikuje nešto radikalnijim scenskim rješenjima od beogradske i drugačijim stilom glume. Iz ansambla ove predstave trebalo bi, i iz simboličkih razloga, izdvojiti doajena hrvatske glume, Peru Kvrgića, koji je ujedno i prvi dobitnik glumačke nagrade na Sterijinom pozorju u povijesti festivala.“
kazalište
a sad: hrvatske solistice
Tjedan suvremenog plesa otvoren je slovensko-hrvatskim "Pasijansom", nastavljen kanadsko-grčko-hrvatskim "Orestom", a četvrtog dana festivala red je došao i na nekoprodukcijske hrvatske predstave. Domaće plesne snage predstavit će koreografkinje koje su istodobno i jedine izvođačice: Željka Sančanin pleše "Solo: Ciklus / Projekt O radu", a Mila Čuljak "Heroine". Britanska skupina Robert Hylton Urban Classicism suvremeni će plesni izraz osvajati na području hip-hopa, u predstavi "Verse & Verses".