naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
pozdrav iz ukrajine II.

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
film
volim te govno moje malo
"Volim te govno moje malo" u post scriptumu. Ma koliko god mi mislili da su govna miljama daleko od našega doma, prije ili kasnije će nas stići. "Obitelj Savage" klasična je priča o otuđenju modernog bića, ispričana je letargično i pomalo off the record, tvrdi Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
volite se posvuda
arhiva
Baš pred Valentinovo zatvorila je vrata londonska izložba "Seduced: Art and Sex from Antiquity to Now". Srpska spisateljica Biljana Kosmogina ukazala se pred tim raskrečenim nogama i zabilježila sljedeće...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
zekaem za strance


"Cipele za padanje"
Lada Puljizević
(Izdavački centar Rijeka., 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Profesorica i mama
karaka.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Očiju uprtih prema Crnome moru, koje je, kaže, zaista crno, Nataša Bodrožić svoje je ukrajinsko proputovanje završila u Odessi, milijunskom gradu kojem tepaju i da je "mali Pariz". Odessina Seina protječe ispod mosta sa stotinu katanaca, a u Odessinu Louvreu slave se rođendani pridošlih crnogorskih moreplovaca. U svojevrsnoj rupi između soc-realizma i divlje tranzicije, Nataša je pronašla mjesto u kojem za Zagreb kažu da je "daleko u Europi".
glazba
velika, zavodljiva i skupa
pročitaj cijeli tekst
Nakon predstavama Male scene na engleskom, ZKM uvodi nešto isplativiju novinu; vlastite će predstave na engleski - titlati. Prva u ciklusu predstava za strance, "Krijesnice", na rasporedu je 9. ožujka.
Trebalo je proći tjedan dana da se Marku Sjekavici slegnu dojmovi s koncerta pariške dive, kraljice egzistencijalizma. Juliette Gréco pjevala je u Lisinskom i pokazala da je, unatoč devetom desetljeću u koje ulazi njezin život, i dalje legenda pariškoga melosa. U crnini, poput Dedićeve, otpjevala je 22 šansone i, unatoč borbi s bronhitisom, podigla zagrebačku publiku na noge. Slavna šansonijerka, družica Sartreova i Prevertova, podsjetila je Kupusova izvjestitelja i na francusku filozofsku doktrinu o kulturi dostupnoj svima. Za 250-350 kuna, dakako.
počitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu