naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
o velikim i malim ljudima
U francusku smo prijestolnicu poslali Natašu Bodrožić ne bi li dokučila čime to Ron Mueck, taj graditelj začudne i često zastrašujuće skulpturne hiperrealistike, fascinira i intrigira kulturnu, ali i širu javnost.
pročitaj cijeli tekst
film
hrvoje hribar omastio brk
Brk iz romana Ante Tomića i njegov vlaško-dinaridski, živi, sočni, duhoviti govor rezultirali su, uz odličnu Hribarovu režiju i izvrstan nastup većine glumica i glumaca napokon preokretom u hrvatskoj kinematografiji. Jer što je kinematografija bez brkova, pita se Boris Rašeta.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 5. siječnja: Natječaj za plesače
Deadline 5. siječnja: Natječaj za koreografe i solo performere
Deadline 10. siječnja: Natječaj za film i video NOVO!!!
Deadline 10. siječnja: Natječaj za dramska djela
Deadline 10. siječnja: Natječaj za likovne i glazbene umjetnike
Deadline 10. siječnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 15. siječnja: Natječaj za radionicu dokumentarnih filmova NOVO!!!
Deadline 15. siječnja: Natječaj za scenografe, kostimografe i video artiste NOVO!!!
Deadline 15. siječnja: Natječaj za predstave
Deadline 20. siječnja: Natječaj za amaterske filmove NOVO!!!
Deadline 10. veljače: Natječaj za studente arhitekture

skandal
austrijsko crvenilo
arhiva


"Ljudi iz Želara"
Kveta Legatova
(Disput, 2004
.)

"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Damir Steinfl:
"Promiskuitet"
4.7.2005.-10.7.2005.

U zagrebačkoj Galeriji Karas na rasporedu je izložba Adama Marušića, Zadranina rodom iz Rijeke, koji je na platna pretočio svoje doživljaje mora. Izložbu "Morski pejzaž" može se pogledati do 12. siječnja.

pročitaj cijeli tekst
Jesu li Austrijanci ovaj put zaista pretjerali, pita se naša briselska dopisnica Sanja Romić. Pred samo preuzimanje predsjedavajuće palice EU-a decentni Beč preplavili su plakati koji su se na vrlo provokativan način poigrali EU politikom.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
more na platnu

kazalište
novogodišnja svadba

Cirque Éloize prije dvanaest su godina osnovali diplomci Narodne cirkuske škole Magdalenskih otoka. Danas je to nova generacija artista, multikulturalni nomadi koji su u kanadsku putovnicu utisnuli i slovenski žig. Predstava "Nomad: ponoči je nebo neskončno" oduševila je publiku Cankarjeva doma kao izvrstan način za doček nove godine - artistička priča o svadbenim običajima i vječnom traganju za ljubavi opravdala je očekivanja i najljenjih pljeskača.
humanitarna akcija
pomozimo sanji doležal!

Zamislite samo kako je to strepiti hoćete li sutra moći popraviti zube, izmjeriti tlak, testirati urin ili, što je još najgore, hoćete li uopće dobiti mirovinu. E tako strepe estradnjaci. I onda ih još mediji razapinju da kako ih nije sram reći da ne zarađuju više od sto tisuća kuna godišnje pa da im država treba plaćati doprinose. Obrušili su se i na Sanju Doležal, pjevačicu, voditeljicu i babysittericu, jednom riječju superženu, koja je uvijek imala vremena za malog čovjeka. I to joj je neka hvala. Zbog ugroženosti njezine egzistencije i nehumanih medijskih napada, udruga Mala performerska scena u suradnji s Kupus.netom pokrenula je humanitarnu akciju "za ona dobra stara vremena". Uplatite koju kunu za onu kojoj je to najpotrebnije.

pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst