naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
stand-up ili džuboks
Nedavno je u Zagrebu održan prvi Panč, festival stand-up komedije. Hrvatske, slovenske i poneka bosanska snaga nasmijavanja odmjerile su se u Tvornici kulture. Koliko su u tome uspjeli, provjerila je Nataša Govedić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
oštri udarci tupih pera
Iako smo na Zadru snova svjedočili uspješnoj adaptaciji ITD-ova "Vodoinstalatera", vrsnim transformacijama Adama Reada, te efektnim intervencijama Da Motus!-a, veći smo prostor odlučili posvetiti medijima provokativnoj premijeri predstave "Via Nova" slovenske skupine Via Negativa...
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz makedonije
arhiva
Nataša Bodrožić kraj je ljeta posvetila Makedoniji i Bitoli. Tamošnji Akto festival međunarodna je manifestacija koja uključuje vizualne i izvedbene umjetnosti, glazbu te teoriju kulture...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
krave demonstrativno


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!
"Zvijezda padalica"
Linn Ullmann
(Algoritam, 2009.)


bookmarkerica
bookmarkerica.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
film
tarantinova muda
kazalište
uspješan uzlet perforacija
Zaboravite na "Schindlerovu listu" i druge filmove koji priči o nacizmu prilaze s pijetetom, kako u tretiranju žrtve, tako i u tretiranju zločinca. Tarantino se dohvatio teme Drugog svjetskog rata i napravio film koji se slobodno može dijagnosticirati kao sprdačina, tvrdi Mica Perić. Pozivajući se čak i na špageti vestern poetiku, nacizmu je pristupio kao fenomenu Divljeg europskog zapada, s likovima koji ginu kao od šale, i bez žalovanja.
Posjećujete li ovog vikenda Hrelić, ili sve do 6. listopada prolazite Jakuševcem, obratite pozornost na krave koje prosvjeduju za korištenje javnih površina. Protest se odvija u sklopu UrbanFestivala.
BADco., Montažstroj, Via Negativa, Vlasta Delimar, Bacači sjenki i Ivo Dimčev samo su neka od imena koja su, pod istim programskim krovom, pomogla uspješan start novog zagrebačko-dubrovačkog festivala Perforacije. U organizaciji udruge Domino, ovaj je tjedan izvedbenih umjetnosti prikazao više od 30 performansa i predstava, te pružio katkad uljuljkujuću sliku da živimo u regiji umjetničke hiperprodukcije, a ne u regiji u kojoj umjetnici jedva spajaju kraj s krajem svojih projekata. Možda utopijsku sliku formira i činjenica da se ovoga rujna, više nego ikad prije, u kratkom roku naguralo puno festivalskih programa, što je čak i za kulturno-bulimičnog građanina teško probavljivo... Platforma mladih koreografa, FSK, PIF, BIT, Vox Feminae, UrbanFestival... Perforacijama želimo pak sreću da pronađu svoje mjesto pod suncem, na očito vrlo gužvovitoj plaži.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu