naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
film
klasici video umjetnosti
Nataša Bodrožić donosi priču o video-umjetnosti, izložbi video-radova iz poznate kolekcije Pierrea Hubera, nažalost ne kod nas. Ovdje se, doduše, ne radi o eksperimentalnom videu, već radovima koji se mogu označiti klasicima video umjetnosti.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. listopada: Natječaj za Festival prvih NOVO!!!
Deadline 16. listopada: Natječaj za strip NOVO!!!
Deadline 18. listopada: Natječaj za koreografe

mikser
može li ih šleper povući?
arhiva


"Posljednji dani panka"
Gordan Nuhanović
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Izložba Beáte Veszely "On the Way to Heaven" sastoji se od projekcije filma i serije crteža s likom konjanika. Radovi se mogu pogledati u Galeriji Balen u Slavonskom Brodum do 7. listopada.

pročitaj cijeli tekst
Zahvaljujući “Cargo Sofia-Zagreb”, predstavi mobilnog kazališta u preuređenom kamionu hladnjači, o Urban Festivalu raspisali su se i mainstream mediji. Može li ga šleper izvući na vidjelo dana, pita se Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
konjanik ide u raj

film
almodovar se vratio
Ime brand ponovno se nalazi na odjavnim rolama hrvatskih kino dvorana. Novi film Pedra Almodovara zove se "Volver" ("Vraćam se") i obilježen je neobičnom toplinom povratka. Sav obojen u crveno jer, smatra redatelj, sve su zaista konačne stvari upravo te boje, on pleše između izlivene krvi i nanesenog ruža za usne. Ženski film, film bez muškaraca, otišla je pogledati Nataša Bodrožić, kao preventivu jesenske melankolije.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
don juan je opet tu
"Don Giovanni" Wolfganga Amadeusa Mozarta prva je ovozesezonska premijera na daskama zagrebačkoga HNK. Opera u režiji Olivera Tambosija i pod ravnanjem maestra Johannesa Wildnera pred kazališnu će publiku izaći u subotu 7. listopada kad će Don Giovannija utjeloviti Gabor Bretz, dok će poslije u toj ulozi alternirati i Saša Ivaci. Zadnja premijera ove opere u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu bila je prije 21 godinu, u režiji Wolfganga Kerstena

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Bulaja naklada
dijele

glazbenu igru
"Mozartova čarobna frula"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu