naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

skandal
srce od muzike
Naš sad već diplomirani dopisnik, kako u životu, tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama, i opet nije mogao odoljeti mamećem glasu Inve Mule. Uz meksičkoga tenora Ramóna Vargasa i Dubrovački simfonijski orkestar na Šutejevu dirigentsku palicu, oduševila je i publiku.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
arhiva
Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
zagrebite se ekološki!


"Tri"
Drago Glamuzina
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Elfrida M. Mahulja
ida.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
Zagrebi! Ekofestival novi je ponos nacije koja se ponosi festivalima. Spajajući kazališni, glazbeni, likovni, filmski i znanstveni program u očuvanju okoliša i održivom razvoju, Kontrafilm i Serafini 12. i 13. rujna na Bundeku nude Teatar Vertigo, Davida Ickea i druge veće i manje eko-zvijezde. Program potpisuje Emil Matešić.
kazalište
o čehovu i drugima
Šesti Festival svjetskog kazališta događat će se od 20. do 29. rujna, između Ivanova i Ivanova. Volksbühne (Berlin) u režiji Dimitra Gotscheffa, te Katona Jószef (Budimpešta) u režiji Tamása Aschera, svojim će dvama čitanjima Čehovljeve drame omeđiti program FSK koji se ove godine ipak primarno fokusira na kazalište njemačke prijestolnice. U Zagreb se vraća Thomas Ostermeier, ali i Jan Fabre s Ivanom Jozić u predstavi koju je koproducirao i FSK.
glazba
tri vile na objektu sreće
Za sve one koji čeznu za Jadranom utješna činjenica uvijek je bila da čeznu ionako za nečim predvidljivim. Samim time čežnja nekako splasne, uzdah utihne, a suze tek zazrcale oko. Jer doista - treba li mi baš smještaj na tom Mediteranu kakav je nekad bio, s tim predvidljivim hotelskim terasama kao savršenim izlaskom za obitelj, s tim pjevačicama koje vrte iste stihe svakoga dana, svake noći, te kuglice sladoleda prije spavanja? Otužnu hotelsku sliku zabave popravlja Dubrovnik, tvrdi Marko Sjekavica.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu