naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
performerska jesen

 

kazalište
s dubrovačke strane
Predstava "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića briljantni je uradak koji vraća vjeru u domaće kazalište. Izabrana za Dubrovačke ljetne igre, trebala bi biti model i za buduće festivalske koncepcije, ako već nije moguće imati učestaliju vlastitu produkciju te kvalitete.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
rem u zadru!
Prepoznatljiva vizura zadarskoga Foruma postala je labirintom za električne autiće. Jacques Houdek mijenja festivalske satnice. U antičkoj Saloni snimaju se pornići. Obuzima li nas kultura šećerne vate i kokica, te zašto ne marimo za (mal)tretiranje kulturnog dobra?
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
fomenko drugi put

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lijepi i prokleti"
Damir Radić
(NCL Media Grupa, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Sisajed
sisa.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Zagreb će u rujnu dobiti pravu performersku jesen! Novi projekt Male performerske scene nazvan je "Umjetnost na ulice" i cilj mu je oživjeti ulice i trgove metropole koja zamre čim prestane neka manifestacija. Van perioda raznih festivala, izvedbeni bi program tako mogao postati sastavnim dijelom nove urbane gradske slike. Pozvani su svi izvedbeni umjetnici s područja kazališta, plesa, cirkusa i sličnih izričaja da svojom izvedbom apliciraju za financijsku stimulaciju na adresu [email protected].
kazalište / skandali
nije žvaka za seljaka
Iako smo njegov "Rat i mir" gledali 2004. godine, Festival svjetskog kazališta Dubravke Vrgoč i Ivice Buljana odlučio je odrješiti kesu još jednom - Pjotr Fomenko dolazi s "Tri sestre". Ulaznice su planule, tvrdi organizator, iako im je cijena 180 kuna.
Ovogodišnji Špancirfest obilježio je neviđeni organizacijski šlamperaj. Za predstave-komedije Varaždin je predvidio dvorište Županijske palače uz ulaznice od 20 kuna, ne zato da bi zaradili, rekoše, već zbog zahtjevnosti predstava čije bi umjetnike ometalo da ljudi dolaze i odlaze te pritom žamore. Njemački muzički klaunovi Gogol i Max koncertirali su prvu večer pred jedva tridesetak pari ušiju, a drugu uz ometajući vatromet koji je, nonšalantno, organizator tempirao upravo u termin predstave koja zahtijeva "posebnu koncentraciju" i koju bi ometao "konstantni žamor gledatelja". Satnica nije bila jasna ni izvođačima - neki performeri predstavu su morali izvoditi na lokaciji na kojoj već u isto vrijeme sviraju tamburaši, a onaj koji se u cijelom kaosu odlučio snaći - morao je kupiti nikad opskurniji programski raspored za 10 kuna plus PDV - iliti 12,20 kn - sic!

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu