naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (6)
čekajući pravoga mačora
Kad živite na najvišem katu, nekako se, prirodno, noću poželite razgolititi. Ta iznad vas je samo običan, vrući limeni krov! Tko bi vas s takvog krova uopće mogao špijunirati? Naša kolumnistica Jasmina Trifunović shvatila je da svojom golotinjom može probuditi najniže životinjske strasti.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 8. rujna: Natječaj za fotografije
Deadline 12. rujna: Natječaj za filmove
Deadline 13. rujna: Natječaj za filmove
Deadline: 15. rujna: Natječaj za likovne umjetnike NOVO!!!
Deadline 25. rujna: Natječaj za plesne skupine
Deadline 1. listopada: Natječaj za fotografije

likovnost
maske, klaunovi i...
arhiva


"Smetlar"
Damir Miloš
(Meandar, 2005.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Nakon što ju je ovog proljeća zagrebačka publika mogla vidjeti u Domu HDLU-a, izložbi Svena Stilinovića "Fotokolaži 1974.-2005." sada mogu svjedočiti i posjetitelji riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Kustos izložbe je Janka Vukmir, a može se pogledati do 6. rujna.

pročitaj cijeli tekst
Na avionsku smo kartu kao odredište upisali Pariz, a sve zbog tamošnje retrospektive američke umjetnice image arta, konceptualne i performerske Cindy Sherman. U Jeu du Paume vodi nas Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
fotokolaži i u rijeci

kazalište
39. pif fokusira slovačko lutkarstvo
U Zagrebu se trenutačno održava 39. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF. U fokusu ovogodišnjeg festivala slovačko je lutkarstvo, a posvećen je Kosovki Kužat-Spaić (1933.-2005.). U organizaciji Međunarodnog centra za usluge u kulturi, prostore ZKL-a, ZKM-a, Komedije, Mimare i Talijanskog instituta za kulturu do 8. rujna pune lutkarske predstave iz Bugarske, Češke, Italije, Kanade, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije, Španjolske i, dakako, Hrvatske. Među seadamnaest izabranih predstava uvršteno je pet domaćih autorskih kazališta: samoborsko ALK "Lutonjica Toporko", riječko i splitsko Gradsko kazalište lutaka, te iz metropole Zagrebačko kazalište lutaka i Malo kazalište lutaka LET. Uz radionice, predstavljanja i promocije, 39. PIF priredio je i tri izložbe.
mikser
igre finule, grad živ
Prazan Stradun ljetos je bio tek kasnonoćni motiv fotografskog namjernika. Navala turista na Dubrovnik, tolika da i policajci moraju koordinirati hod pješaka, bila je najredikuloznija razglednica ovoga ljeta. U Gradu, Graaadu, i 57. Dubrovačke ljetne igre neminovno su mogle privući pozornost. Marko Sjekavica pita se čemu poluprazni koncerti, gdje su popusti za studente i penzionere, te zašto za 200 kuna ne možete dobiti ni poštenu stolicu. Ljudi su padali k'o kruške, ali bilo je mjesta i za lovora vijence.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA
Kupus.net
i
anonimni donator dijele

veliku kolekciju informatičkih časopisa


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu