naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost / moda
drugarice, složno!
"I neka mi još pričaju da smo živjeli u mraku", zapisao je u knjigu dojmova izložbe "Drugarica a la mode" 77-godišnji posjetitelj. Izložba Tončija Vladislavića preselila je u London. Propustili ste? Nataša Bodrožić nije.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 4. lipnja: Natječaj za bendove
Deadline 9. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 10. lipnja: Natječaj za likovne umjetnike NOVO!!!
Deadline 10. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 14. lipnja: Natječaj za izložbu NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

glazba
napušite se i na exitu06!
arhiva


"Prva damska detektivska agencija" - Alexander McCall Smith (AGM, 2005.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Otvorenjem izložbe fotografija Alana Matuke u Galeriji O.K. u Rijeci je počeo Festival nove umjetnosti FONA. Festival će se odvijati u Rijeci, ali i na Golom otoku.

pročitaj cijeli tekst
Poruka je dakako upućena balonima zabilježenim na fotografijama iz prošlogodišnjih galerija. Osim balona, što još ove godine donosi jedan od najboljih glazbenih festivala u ovom dijelu svijeta, novosadski Exit?


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
počela fona 2006.

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Planetopija
dijele dvije knjige
Stuarta Sima

"Svijet fundamentalizma - novo mračno doba dogme "


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

kazalište
pohod skakavaca na novi sad
Izvedbom predstave "Skakavci" Zagrebačkog kazališta mladih, po tekstu Biljane Srbljanović, a u režiji Janusza Kice, novosadska je publika u četvrtak svjedočila konačnom povratku neke hrvatske predstave. Naših predstava, naime, u natjecateljskom dijelu festivala Sterijino pozorje nije bilo punih šesnaest godina. Selektor Ivan Medenica o ZKM-ovoj je predstavi rekao: "Predstava se odlikuje nešto radikalnijim scenskim rješenjima od beogradske i drugačijim stilom glume. Iz ansambla ove predstave trebalo bi, i iz simboličkih razloga, izdvojiti doajena hrvatske glume, Peru Kvrgića, koji je ujedno i prvi dobitnik glumačke nagrade na Sterijinom pozorju u povijesti festivala.“
kazalište
grk pleše kako hrvat svira
Nakon mlako ispraćena "Vladivostoka" plesne kompanije Michèlea Murraya, koja je s upitnim uspjehom pokušala zavesti publiku TSP-a gomilom trash-glamour-krzno odjećom i jednakom gomilom muško-ženske golotinje, nudeći provokaciju minimalizacije plesnosti, a istodobno bacajući glazbene mamce Chemical Brothersa i Fat Boy Slima, velika su očekivanja trećeg dana Tjedna suvremenog plesa od europske premijere "...and Speaking of Orestes..." Kinesis Dancea u koreografiji Parasa Terezakisa čiju izvedbu prati glazba Darka Rundeka, a kostimografiju potpisuje Tomislav Mostečak.