naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
šest sestara
Olga, Maša i Irina. Puta dva. "Tri sestre" koje će u HNK živjeti zbog srednjoškolaca koji ih vidjeti moraju i "Tri sestre" koje će u Studentskom centru živjeti zbog studenata koji ih vidjeti žele. Koje su se više približile smislu Čehovljeve drame?
pročitaj cijeli tekst
film
povraćajmo zajedno!

Kad smo čuli da su se na prvim projekcijama filma "Hostel" gledateljima dijelile vrećice za povraćanje, morali smo i sami provjeriti o kakvoj je to strahoti riječ. Izvješće o filmu podnosi Robert Kovačić. Koji je svoj ručak zadržao za sebe. U želucu.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 5. travnja: Natječaj za kratke priče
Deadline 15. travnja: Natječaj za FemFest
Deadline 20. travnja: Natječaj za suvenire
Deadline 30. travnja: Natječaj za likovne umjetnike NOVO!!!
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru

skandal
dragi bruce lee...
arhiva


"Preživjeti s pingvinom"
Andrej Kurkov
(Edicije Božičević, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Nakon što je Cro-a-Porter ove godine odlučio biti ekskluzivan - među pozivnicama za šezdesetak odabranih novinara i fotografa nije se našla standardna gošća Jasna Rausavljević - ona je, u inat njima, otišla na modne revije koje i samostalno nešto znače. I-GLE i Sever.
pročitaj cijeli tekst
Danas nije lako biti ni spomenik. Dok čekamo restauraciju mostarskoga brončanoga kipa Brucea Leeja, Boris Rašeta napisao je emotivno pismo legendi koja je nakon 111 dana morala biti spremljena u skladište.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost/moda
punk & japan

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i
Celeber
poklanjaju vam knjige
Juliana Barnesa

"Pretresanje"
i
"Ljubav, itd."

kazalište
koprodukcijski pasijans
U Zagrebačkom kazalištu mladih 22. travnja dogodit će se premijera plesne predstave "Pasijans" čiji koncept i koreografiju potpisuje Iztok Kovač. U ovoj međunarodnoj koprodukciji, uz koreografa, plešu Darija Doždor i Ognjen Vučinić iz Zagrebačkog plesnog ansambla, Aleš Hadalin (Slovenija), Gali Kaner (Izrael), Carmen Laraz (Španjolska) i Janina Rajakangas (Finska). Predstavi je već u pripremnoj fazi osiguran odlazak na festivale u Krasnoyarsku, Svetvinčentu, Zadru, Ljubljani i Bytomu. Kupus donosi promotivni jingle "Pasijansa".
downloadaj trailer
skandal
novac dodijelili uredniku koji to uopće nije
Novac kulture ne troše samo nekakvi "komunalni mjesečnici iz Maksimira" ili imaginarni "odjeli za mladež knjižnica". Vijeće za novine i časopise u kulturi (Spomenka Petrović) i Ured za OKŠ (Pavle Kalinić) novac su dali i Zamirzine-u "urednika Tonija Gabrića". Sporno je, naime, što je Toni Gabrić otišao iz Zamirzine-a prije nego što su zaprimane prijave za natječaj, što znači da je netko, baratajući daleko respektabilnijom novinarskom i uredničkom karijerom, svjesno prijavio novine na ime nepostojećeg urednika, ne bi li zatražio 100 tisuća kuna potpore. Nije nebitno ni to da je Gabrić zapravo urednik konkurentskih e-novina H-alter, kojima potpora nije udijeljena. S obzirom na Zamirzine-ovo lažno kićenje tuđim perjem, imenom i konceptom, znači li to da će mu 10 tisuća kuna biti oduzeto i dodijeljeno H-alteru? Naravno da neće. Krivotvorenje više, izgleda, ne izaziva sram. Pogledajte, recimo, DOP magazin, lažno samoprozvan "najčitanijim nezavisnim pop kulturnim portalom". Titula mu je donijela 23 tisuće kuna. I sad im se crveni - samo grafičko sučelje.
pročitaj cijeli tekst