naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

književnost
mačke osvojile...
... Goranovo proljeće! Kupus.net ekskluzivno objavljuje ime ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Goran za mlade pjesnike"; ali i njegove dvije pjesme. Talentirani stihotvorac rodom je iz Bjelovara i fasciniran je mačkama.
pročitaj cijeli tekst
film
čuvari ovaca u ormaru

Rančer i rodeo kauboj, spojeni na poslu čuvanja ovaca, spojit će i mnogo više od honorarnog ljetnog poslića 1963. godine. Boyd Van Hoeij (Europeanfilms.net) nazvao je "Brokeback Mountain" "najboljim filmom Anga Leeja", a ni naša Ivana Perić nije štedila riječi hvale.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. ožujka: Natječaj za amaterske porno filmove
Deadline 10. ožujka: Natječaj za filmove

Deadline 15. ožujka: Natječaj za pisce
Deadline 15. ožujka: Natječaj za donacije
Deadline 15. ožujka: Natječaj za kratke priče
Deadline 30. ožujka: Natječaj za skladatelje
Deadline 31. ožujka: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 2. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare NOVO!!!

kazalište
ručnik kao teritorij
arhiva


"Hej, Nostradamuse!"
Douglas Coupland
(Celeber, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U zagrebačkim gradskim knjižnicama do 8. ožujka traje deveti Festival dječje haiku poezije. Izložbe radova, haiku recitacije, haiku, likovne i origami radionice presjek je događanja koja organizira Društvo hrvatskih haiku pjesnika. Više o japanofiliji potražite na službenim hrvatskim haiku stranicama.
pročitaj cijeli tekst
Kažu da se dobre predstave istešu tek nakon premijere. Možda na "Plažu" treba skočiti baš sad, smatra Nataša Bodrožić koja je u Exitu odgledala "svojevrsnu stilsku vježbu". Što se događa kada se na plaži nađu oni koji se inače nikad ne bi sreli?


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

književnost
kratko i japansko

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Aquarius
vode vas na koncert

Easy Star All Stars (NYC)
na turneji
"Dub Side Of The Moon"

skandal
gasi se itd?

Gasi li se zaista Teatar ITD? I ako se gasi, tko ga je uopće zapalio? Press konferencijom u Savskoj 25 službeno se ugasilo barem radno mjesto "umjetničkog voditelja Teatra ITD" Damira Mađarića. Odlazak je bio dramatičan i pompozan. Osim Mađarića koji se iz Studentskog centra udaljuje s pet plaća u džepu, na ravnatelja Niku Vidovića i voditeljicu kulture Natašu Rajković očekivanu lavinu optužbi bacili su i "savjetnik" Mladen Martić te MM-ov Ivan Paić.

pročitaj cijeli tekst
glazba
pretproljetni post-rock

Sudeći po novinskim i inim napisima, 4. ožujka dan je kao stvoren za sve one malo istančanijeg glazbenog ukusa. U Teatru &TD gostuje bend The Earlies, teksaško-britanski sastav, za koji čisto sumnjamo da su dosad imali odanu publiku i u Zagrebu. Međutim, dovoljno intrigira činjenica da ih vezuju uz grupe kao što su Mercury Rev ili Flaming Lips, mada s nešto više elektronike, kako se dade naslutiti. Očekujemo, dakle, nešto od psihodeličnih balada i acid ambijenta. Pretproljetni post-rock stiže u naš grad.