naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
cirkus za razmišljanje

 

film
drugarice iz joy divisiona
Našu je Micu kultni dio glazbene povijesti oživotvoren u liku Joy Dvisiona djelomice mimoišao, pa je filmskom uprizorenju "Control" bila još otvorenija. Patnje mladog Iana, razarača pozornice, a istodobno mekušca kojeg su sposobne sjebati dvije žene. Hm...
pročitaj cijeli tekst
mikser
ciganke lete u nebo
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom se prolomio smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska spisateljica, nabasala je  na simpatičnu ekipu u javnom prijevozu i poslala nam pričicu. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (9)
krave na putu
arhiva
Život je opasna stvar. Iz šumarka doleti metak i - cak. Jasmina Trifunović s pravom se zapitala zašto Utrinama ne trebaju kvartovski policajci. U idiličnoj atmosferi upravo ju kordon krava štiti od potencijalne kiše metaka.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
slovenci slave

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Nestali ljudi"
Ljiljana Filipović
(Profil, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


KiberDzezva
kiberdzezva.blogspot.com


pročitaj cijeli tekst
Iako za suvremeni cirkus katkad govore da je kombinacija estetski promišljene i istodobno populistički jestive izvedbene cjeline, treći Festival novog cirkusa pokazao je da suvremeno cirkusko razmišljanje ne treba biti jednodimenzionalna parada fizičke spretnosti i nespretnosti. Predstavivši autore koji kritički oštro, čak i politički, promišljaju svijet u kojem živimo, FNC je pokazao da cirkus ne postoji kao svojevrsna terapija "van svijeta", već da ga se isti itekako tiče.
glazba / skandal
ode još jedan palach
EnKnapGroup EKG nova je međunarodna, i prva profesionalna u Sloveniji, plesna skupina, začeta na EnKnapu Iztoka Kovača te velikoj plesnoj audiciji gdje je od 200 svjetskih plesača izabrano njih petero. Njihov "Celebration" igra 7. siječnja u u ZKM-u.
pročitaj cijeli tekst
Češki je student filozofije imao 21 godinu kad se nasred Praga zapalio i time otišao među simbole. Riječki je Palach živio podosta kraće. Vođen od Multimedijalnog centra od 1998. godine, klub Palach, kao svojevrsni stražar te riječke rock tvrđave, najavio je da će party "Posljednji dani" zakazan za petak, 4. siječnja, ujedno biti i oproštajni. Razlog odlaska je "nemogućnost daljnjeg funkcioniranja", a o svojoj su sudbini već prilično detaljno govorili proteklih godina. Očito Obersnel ćuje samo kad treba doći na korzo "poljubiti svih" i tu ljubav grada prema urbanoj kulturi, manifestirana u proslavi Nove godine uz Damira Urbana, prestaje. Sedmi siječnja 2007. bit će tako posljednji dan riječkog Palacha, nakon kojeg će jednakom nemoći borbe onog studenta iz 1969. otići u simbole.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu