naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
glazba
tonovi duginih boja
Sestre Amerikanke s prebivalištem u Francuskoj zatvorile su sezonu Muzičkog salona SC-a koncertom u Teatru ITD. Na svirku CocoRosie, indie folk-elektronskog dua poslali smo Marka Sjekavicu koji se nije uspio provozati ekskluzivnim crvenim autobusom, što je možda i dobro...
pročitaj cijeli tekst
glazba
eltonov prvi put
arhiva
Hrvatska je postala zemlja velikih glazbenih gostovanja. Za ulaznice se zadužuje, markira s posla... Jednu takvu pulsku avanturu Marko Sjekavica nipošto nije želio propustiti. Elton John, prvi put.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

glazba
jazz da, sponzori ne


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Psi rata i druge beštije"
Gordana Cvitan
(DHK, 2007.)


gospon profesor
gosponprofesor.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
kazalište
jebite se, ministre!
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
Dok se novopečena i novokrumpirosalatirana premijerka meškolji čim u vladine dvore uđe snimatelj s pogrešnim natpisom na majici (tako se očito prepoznajući kao čelnica vlade koja jebe svoje građane), Jan Fabre vrlo otvoreno poručuje Boži Biškupiću da se jebe, a Jadranki Kosor da si zakonima isiječe klitoris. Dubrovačke ljetne igre, pomalo umorne od sebe samih, imaju eto i iznimke. Pred samojebima, tuđojebima i konzumojedima bio je Marko Sjekavica.
U istarskim Balama od 1. do 5. kolovoza održava se Last Minute - Open Jazz Festival. Ponosno se reklamirajući kao festival koji je statutom zabranio sponzore, Last Minute ove godine dovodi 120 glazbenika iz cijeloga svijeta (S. Zanchini, R. Zjača, T. Pavelic, Waveform...)
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu