naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
kućanstvo u muzeju

 

kazalište
ambijentalno, a opet ne
Često umjetnost u nekom vanjskom prostoru od one u zatvorenom razlikuje tek nepostojanje zidova, a sav onaj kapacitet koji nudi ambijent ne bude iskorišten. Sličnu je boljku preboljelo i "ambijentalno" gostovanje baleta Pariške nacionalne opere na Dubrovačkim igrama.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
pinokio u kazalištima
U hrvatskom se teatru već duže vrijeme marljivo plete ogromno klupko laži. Zagrebačka kazališta, ponajčešće HNK, Gavella i Teatar Exit, krivotvore tekstove kazališnih kritičara ne bi li namamila publiku na predstave. Pinokija je za nos uhvatio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
zadar vs. poreč

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Mirna ulica, drvored"
Nada Gašić
(Algoritam, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Mjesta na kojima hranimo tijelo - iznutra (kuhinja) i izvana (kupaonica) - pripadaju nečem intimnom, nečem što smo rijetko, samo u posebnim prigodama, voljni izložiti drugima. Kuhinja i kupaonica, k tome ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj, a do kraja rujna možete i vi...
kazalište
vidra, međed i transvestiti
pročitaj cijeli tekst
Zahvaljujući sinkroniziranoj akciji Zadra i Poreča od 7. do 14. kolovoza oba će grada istodobno prezentirati svoje izvedbene manifestacije. Zadar snova i porečki Street Art Festival zovu na ulice i trgove, pa sad vidi jel ti draža Istra il Dalmacija.
Kao svojevrsna uvertira u petstotu godišnjicu rođenja velikoga hrvatskog komediografa Marina Držića Vidre, održana je radionica studenata druge i treće godine zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti koji su pod vodstvom gospara Joška Juvančića uprizorili predstavu "Dum Marinu u pohode". Ovu svojevrsnu kompilaciju četiri uspješnice renesansnog majstora ("Tirena", "Dundo Maroje", "Venera i Adon","Novela od Stanca"), izvedenu pod vedrim nebom u sklopu 58. Dubrovačkih ljetnih igara, odgledao je i Marko Sjekavica te donio ovaj osvrt...
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu