naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandal
vitez: nisam ga prisvojio, to je moje kazalište!

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
film
jan u sandale...
... Jan iz sandala. Nakon češkoga filmskog ciklusa u Tuškancu, na otvorenju novoga hrvatskoga filmskog festivala - Vukovar Film Festivala - pogledajte novi film Jirija Menzela "Služio sam engleskog kralja“. Prije nego što na Čehe naletite na moru, kopneno druženje predlaže Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
kraj rudarenja

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Najbolji na svijetu"
Zoran Krušvar
(Mentor i Sfera, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
- Ništa ja nisam prisvojio, to je moje kazalište! - komentirao je Zlatko Vitez optužbe koje su se mogle čuti na Eurokazovu okruglom stolu. Spominjan u kontekstu fašizacije kulture od strane voditeljice stola Agate Juniku, Vitez je, prema tvrdnjama Gordane Vnuk, odbio iznajmiti Histrionski dom za potrebe Eurokaza jer je "Eurokaz nešto strašno". Eurokazova izvršna direktorica Kornelija Čović na Kupusov je upit detaljizirala svoj susret s ravnateljem Histriona i Histrionskog doma, nove zagrebačke kazališne pozornice: - Srela sam ga u pivnici i pristojno upitala može li se Eurokaz prijaviti da iznajmi kazalište. On je to Eurokazu izričito odbio i rekao "Pa dajte ostavite da bar jedan prostor bude hrvatski". Je li mu doista zasmetala međunarodnost festivala, njegovo nedovoljno "hrvatstvo" ili možda tema Tita, Vitez nije htio otkriti. - Nikad nismo službeno razgovarali, a razgovore u birtiji ne želim komentirati. One govore svašta. To je izmišljotina, jedna od mnogih. Kao što je i sam Eurokaz izmišljotina. One se, naime, bave izmišljanjem. - rekao nam je Vitez.
Porečka Galerija Zuccato domaćin je izložbe fotografija Borisa Cvjetanovića "Labinski rudari 1987." Sedamnaest crno-bijelih fotografija štrajka u Istarskim ugljenokopima, koji je istodobno obilježio i gašenje ove djelatnosti na kojoj je počivala gospodarska Istra, mogu se pogledati do 12. srpnja.
kazalište
dijagrami čežnje
Iako je zbog ostavke makedonskoga ministra kulture, koju je svojedobno uspjela isprovocirati ova predstava, bilo za očekivati rasprodano HNK-ovo gledalište, "Tito, stanoviti dijagrami čežnje" nije namamio gledateljske horde u Hrvatskoj, zemlji u kojoj se ministarske ostavke ne nude ni pod razno. Rad mladoga makedonskog trojca Kočovski-Damjanovski-Projkovski, u kojem se nepogrešivo prepoznaje Brezovčev "mentorski" rukopis, može se još pogledati na zatvarajućoj predstavi Eurokaza, u montaži svih ovogodišnjih festivalskih predstava koju će također potpisati Branko Brezovec.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu