naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
kazalište
bračno sanje
Iskok iz hijerahijskog modela nije mogao biti slučajan - "Doc Hihot" je predstava koja promišlja autoritete osoba, teorija, ideala, te što se dogodi kad se sudare s grubom stvarnošću. Autorski trio odgrnuo je kazališne zastore i doveo nas pred zid - jesmo li se i sami sudarili?
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

književnost
i kupusov list na kičmi


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Oko cucka pa na mala vrata"
Hrvoje Šalković
(Profil, 2008.)


marchelina
matejuska.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
film
noć dugih crtića
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
U nedjelju, 7. lipnja, u 17 sati, na riječkom sajmu knjiga i časopis Kičmi predstavit će se i Kupusov list. O časopisu će govoriti urednik Ivan Kralj i književni kritičar Branislav Oblučar. Dođite u atrij Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i kupite KL za samo 24 kune, a cijeli program Kičme nađite ovdje.
Zabavni performans u režiji Željka Zorice Šiša na pozornici kina Europa svečani je supstitut za rezanje vrpce otvorenja ovogodišnjeg Animafesta. Nakon “Života bez Gabrielle Ferri” (Olga i Priit Pärn) i “Masnog Boogieja” (Gustavo Cova), filmskih otvaratelja festivala, slijedi pet dana i noći najboljih dugometražnih animiranih filmova u izboru umjetničkog ravnatelja Krešimira Zimonića. Kina Europa i Movieplex središnje su filmske košnice ovogodišnjeg Animafesta. Slobodno zazujite.

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu