naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
šest sestara
Olga, Maša i Irina. Puta dva. "Tri sestre" koje će u HNK živjeti zbog srednjoškolaca koji ih vidjeti moraju i "Tri sestre" koje će u Studentskom centru živjeti zbog studenata koji ih vidjeti žele. Koje su se više približile smislu Čehovljeve drame?
pročitaj cijeli tekst
film
povraćajmo zajedno!

Kad smo čuli da su se na prvim projekcijama filma "Hostel" gledateljima dijelile vrećice za povraćanje, morali smo i sami provjeriti o kakvoj je to strahoti riječ. Izvješće o filmu podnosi Robert Kovačić. Koji je svoj ručak zadržao za sebe. U želucu.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 2. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 5. travnja: Natječaj za kratke priče
Deadline 15. travnja: Natječaj za FemFest NOVO!!!
Deadline 20. travnja: Natječaj za suvenire
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru

skandal
dragi bruce lee...
arhiva


"Preživjeti s pingvinom"
Andrej Kurkov
(Edicije Božičević, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U Galeriji ULUPUH izložene su ilustracije Andree Petrlik Huseinović, rađene uglavnom u tehnici akrilika na papiru, iz slikovnica "Ciconia Ciconia", "Moja obitelj", "Čarobnjak iz Oza", "Pinokio", "Miško u cirkusu". Izložba je otvorena do 8. travnja.
pročitaj cijeli tekst
Danas nije lako biti ni spomenik. Dok čekamo restauraciju mostarskoga brončanoga kipa Brucea Leeja, Boris Rašeta napisao je emotivno pismo legendi koja je nakon 111 dana morala biti spremljena u skladište.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
akrilik iz oza

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i
Celeber
poklanjaju vam knjige
Juliana Barnesa

"Pretresanje"
i
"Ljubav, itd."

glazba
severinine stihove napisao je a. a. blok
A tako to bude na 1. travnja. Loše medijske šale i zbijanje istih s najbližima. Nismo odoljeli da i mi ove godine ne iskušamo jednu. I čini se da smo, za razliku od Jovanke Broz koja bi trebala sletjeti na kumrovečku livadu ili musavog Nike Kranjčara u slastičarnici Ivića Pašalića, lansirali priču koju se nitko nije usudio demantirati jer je zvučala ozbiljno. Dobro, nije baš ni zaživjela kao što smo očekivali. Osim nekoliko burnih rasprava na forumima i news grupama, nemamo baš metodu kojom bismo mjerili je li i koliko ljudi nasjelo. Dakle, ne, naš "originalni tekst" "Moje štikle" nije originalni tekst "Moje štikle", već velikog predstavnika ruskog simbolizma Aleksandra Aleksandroviča Bloka, u inat svima onima koji su i ovdje vidjeli tek "glupi tekst". I intervju sa Sevom bio je izmišljen. Zapravo, možda nam gospođica javi je li ju netko zvao iz entertainment rubrika drugih medija.
pročitaj "originalne stihove"
kazalište
koprodukcijski pasijans
U Zagrebačkom kazalištu mladih 22. travnja dogodit će se premijera plesne predstave "Pasijans" čiji koncept i koreografiju potpisuje Iztok Kovač. U ovoj međunarodnoj koprodukciji, uz koreografa, plešu Darija Doždor i Ognjen Vučinić iz Zagrebačkog plesnog ansambla, Aleš Hadalin (Slovenija), Gali Kaner (Izrael), Carmen Laraz (Španjolska) i Janina Rajakangas (Finska). Predstavi je već u pripremnoj fazi osiguran odlazak na festivale u Krasnoyarsku, Svetvinčentu, Zadru, Ljubljani i Bytomu. Kupus donosi promotivni jingle "Pasijansa".
downloadaj trailer