naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
pozdrav iz ukrajine II.

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
film
volim te govno moje malo
"Volim te govno moje malo" u post scriptumu. Ma koliko god mi mislili da su govna miljama daleko od našega doma, prije ili kasnije će nas stići. "Obitelj Savage" klasična je priča o otuđenju modernog bića, ispričana je letargično i pomalo off the record, tvrdi Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
volite se posvuda
arhiva
Baš pred Valentinovo zatvorila je vrata londonska izložba "Seduced: Art and Sex from Antiquity to Now". Srpska spisateljica Biljana Kosmogina ukazala se pred tim raskrečenim nogama i zabilježila sljedeće...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
nova keramika


"Cipele za padanje"
Lada Puljizević
(Izdavački centar Rijeka., 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Profesorica i mama
karaka.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Očiju uprtih prema Crnome moru, koje je, kaže, zaista crno, Nataša Bodrožić svoje je ukrajinsko proputovanje završila u Odessi, milijunskom gradu kojem tepaju i da je "mali Pariz". Odessina Seina protječe ispod mosta sa stotinu katanaca, a u Odessinu Louvreu slave se rođendani pridošlih crnogorskih moreplovaca. U svojevrsnoj rupi između soc-realizma i divlje tranzicije, Nataša je pronašla mjesto u kojem za Zagreb kažu da je "daleko u Europi".
film
queer ikona skrivena iza lepeze
pročitaj cijeli tekst
U galeriji ULUPUH do 17. ožujka mogu se pogledati "Simbioze II"; objekti, instalacije i skulpture Vladimira Pecića. Drugi ciklus Pecićevih simbioza dio je ULUPUH-ove promocije suvremenog pristupa keramičkom mediju.
Queer Zagreb na platno kina Europa 4. i 5. ožujka dovodi film Rodolphea Marconija "Lagerfeld povjerljivo". Riječ je, tvrde organizatori, o voajerskom pogledu u život jedne od najvećih modnih ikona našeg vremena. Do danas ne postoji Lagerfeldova autorizirana biografija, njegov je privatni život obavijen velom tajni, a Marconijev film prvi je filmski prodor u tu strogo čuvanu tvrđavu, dakako s dopuštenjem portretiranog. "Lagerfeld povjerljivo" premijeru je imao na prošlogodišnjem Berlinaleu, a gledateljima nudi "filozofski uvid u njegovu osobnu historiju i opsesije". Čovjek skriven iza tamnih naočala i lepeze, ikona stila, razotkriva se eto i pred zagrebačkim očima.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu