naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
cirkusi lete u nebo
Drugi Festival novog cirkusa u šest je dana komprimirao najbolje od europskoga novoga cirkusa - 3000 ljudi pohrlilo je konzumirati ovu manifestaciju. Dojmove s drugog FNC-a riječju prenosi Robert Kovačić, a slikom Goran Šarić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
pročitaj cijeli tekst
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
kazalište je glupo
Kazalište je glupo, dosadno i ne zanima ih. Tako se izjasnilo 25 posto učenika zagrebačkih srednjih škola koji su sudjelovali u prvom reprezentativnom istraživanju tržišta u hrvatskom kazalištu, i to tržišta mladih. Istraživanje je organiziralo kazalište Mala scena te došlo do poražavajućih podataka. Brojke kažu da 40% mladih slobodno vrijeme provodi u kafiću, 25% pred televizorom, a samo 1,3% odlučuje se na odlazak u kazalište. K tome, 25% mladih ide u kazalište samo kad mora sa školom, a 7% njih nikad nije bilo u kazalištu.
likovnost
od hollywooda do prištine
Mick Jagger, Jude Law, John Malkovitch, Luciano Pavarotti, Paris Hilton, Pamela Anderson, Madonna, Britney Spears, Elton John, Naomi Campbell... Na jednoj strani. Salvador, Nikaragva, Bosna, Kosovo na drugoj. Ovaj, neki bi rekli, perverzan spoj, materijaliziran u fotografskoj izložbi "Men, war and peace", može se pogledati u Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu. Newtonovi radovi i oni Davida LaChapellea te Jamesa Nachtweya, dodatna su pozivnica ako već idete na Transmediale ili Berlinale, tvrdi Nataša Bodrožić.
kazalište
vidimo se ne
"Nos vamos a ver" (ili "Vidimo se") autoironični je naziv nove predstave onih koji ne vide ili vide slabije. Kazalište slijepih i slabovidnih "Novi život" pod koreografskom je palicom Ksenije Zec u kazalište Vidru uselilo ples, i to onaj iz škole društvenih plesova. Sistem koraka dominantnog iskaza građanske kulture poslužio je za ironijsko propitivanje iste kroz forme vjenčanja, zabava, primanja...

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. siječnja: Natječaj za književnike
Deadline 31. siječnja: Natječaj za animatore
Deadline 1. veljače: Natječaj za film, video, fotografije...


"Berlinski ručnik"
Dražen Ilinčić
(Fokus komunikacije, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu