naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
ciganke lete u nebo

 

mikser
pozdrav iz moldavije
Moldavija, zemlja s onu stranu zavjese, zemlja iz koje ni vizionari bez viza mrdnuti prelako ne mogu, privukla je našu Natašu Bodrožić koja je za nju prvi put čula dok je još "Dinastija" igrala na našim televizorima u boji.
pročitaj cijeli tekst
film
bog trenutka
Jedan od najvećih i najutjecajnijih filmaša Ingmar Bergman ukazuje se do početka studenoga kroz ciklus u zagrebačkom kinu Tuškanac. Kultne radove švedskog boga sudbonosnog filmskog trenutka, koji je prije srpanjske smrti režirao njih 62, preporučuje Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
mikronarativi
arhiva
Oktobarski salon najveća je beogradska smotra suvremene likovne umjetnosti, a proteklih se godina transformirao i u jedno od vodećih regionalnih art događanja. Preporučuje Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
goli otok na foni

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lov na divlju ovcu"
Haruki Murakami
(Vuković & Runjić, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Nepoznati pjesnik
pjesmeomirni.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom sed prolomio glasni smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska SF i porno spisateljica, autorica nagrađivanih priča te britka analitičarka kulturnih i ostalih  fenomena s naših prostora, ovih je dana nabasala  na simpatičnu ekipu u beogradskom javnom prijevozu. Poslala nam je pričicu, u epistolarnoj (e-mail, frendovskoj) formi, a nama se učinila vrijednom objavljivanja. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
film
bergmanova konkurencija
"Goli otok" naziv je multimedijalne izložbe zagrebačkog slikara Alfreda Pala, postavljene u riječkoj Galeriji O.K., u sklopu Festivala nove umjetnosti. Pal je aktivni sudionik NOB-a i posljednji preživjeli član ratnog uredništva Vjesnika.
Završio je peti Zagreb film festival, dodijeljene su nagrade i cirkus je otišao iz grada. Ostavljeni u otužnoj svakodnevici standardne kino ponude, i tijekom festivala shvatili smo jedno - standardna filmoljupska publika u kinu Tuškanac nije se prorijedila. Zacrtana na brojki od tridesetak Bergmanovih ljubitelja, i tu je večer prkosila rastulumarenoj filmofiliji u Savskoj 25. Na stranu analize o festivalu kao o tržišnoj robi koja se treba služiti i ambalažom, i trikovima, i uvježbanom propagandnom mašinerijom, Nataša Bodrožić donosi pregled boljih filmova 5. ZFF-a.
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu