naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
izgubljeni u prijevodu
Nataša Bodrožić otišla je u Pariz i doznala čime se danas bavi umjetnik koji je na prošlog papu bacio meteor, što goni djecu da se igraju izmetima skulptura, kako ogledalo postaje jastuk i kolika je prijetnja puška u rukama tete mikrofonke.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (3)
imamo uršulu tolj!
Redoviti čitatelji kolumni Uršule Tolj morali su primijetiti zapanjujuću sličnost sa sadržajem kolumni naše Jasmine Trifunović. Kupusova heroina, ipak, ne spušta se na razinu na kojoj bi optuživala za plagijat. Uostalom, ona prezire chick lit. A Uršula neka samo i dalje surfa.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 7. studenoga: Natječaj za stipendije
Deadline 15. prosinca: Natječaj za autorske koncepcije
Deadline 5. siječnja: Natječaj za koreografe i solo performere
Deadline 10. veljače: Natječaj za studente arhitekture NOVO!!!

likovnost / moda
gužva s razlogom
arhiva


"Hansenova djeca"
Ognjen Spahić
(Durieux i OKF, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Damir Steinfl:
"Promiskuitet"
4.7.2005.-10.7.2005.

Izložba Borisa Berca "Šuma" predstavljena je u sklopu Mjeseca fotografije u Bratislavi. Bercovi zapisi s lutanja po hrvatskim gorama mogu se vidjeti do 4. prosinca.
pročitaj cijeli tekst
Svi su od tamo izvještavali, pa smo i mi morali pokleknuti pred tom manifestacijom koja navodno vjerno prezentira inkubatorske potencijale hrvatske mode i njezinih budućih nositelja. Na šestom Cro-a-Porteru bila je Jasna Rausavljević.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
lutanja u bratislavi

kazalište
cirkusovo novo ruho

Nakon što su brojni hrvatski gradovi zabranili nastupe cirkusa sa životinjama, Zagrebu i Hrvatskoj, koincidentno, dogodit će se cirkus koji nitko ne pomišlja zabraniti. Naprotiv. Svi koji su proteklih godina edukaciju o novom cirkusu pokupili na festivalima poput Eurokaza ili Festivala svjetskog kazališta, moći će devet dana uživati u stranim i domaćim predstavama isključivo ovog žanra koji, sudimo li po dosadašnjim domaćim navikama, provociraju pljesak i dobrodošlicu i publike i kritike. Prvi Festival novog cirkusa donosi finske, francuske, britanske i hrvatske predstave, a pretprodaja ulaznica počinje u četvrtak, 3. studenoga, u festivalskom uredu u Klubu SC.

likovnost
multifunkcionalna
U Galeriji Klovićevi dvori od 27. listopada otvorena je izložba "Laki projekti" zagrebačke fotografkinje i dizajnerice Ines Vlahović. Uz svjetiljke čija se boja ugađa prema raspoloženju, kalendare koji se postupno pretvaraju u sliku, polifunkcionalne ležaljke i fotografije, autorica će predstaviti i rad "Krilo" (vjetrenjača koja može služiti i kao kišobran, sprava za letenje ili osobni generator vjetra), nedavno nagrađen Henkel Art.Awardom.