naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
ulice žive!

 

mikser
pozdrav iz moldavije
Moldavija, zemlja s onu stranu zavjese, zemlja iz koje ni vizionari bez viza mrdnuti prelako ne mogu, privukla je našu Natašu Bodrožić koja je za nju prvi put čula dok je još "Dinastija" igrala na našim televizorima u boji.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
rem u zadru!
Prepoznatljiva vizura zadarskoga Foruma postala je labirintom za električne autiće. Jacques Houdek mijenja festivalske satnice. U antičkoj Saloni snimaju se pornići. Obuzima li nas kultura šećerne vate i kokica, te zašto ne marimo za (mal)tretiranje kulturnog dobra?
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
mandiću uprkos

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lov na divlju ovcu"
Haruki Murakami
(Vuković & Runjić, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Otprilike isto
otprilike.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Žonglersko-ekvilibrističkim nastupom Matije Vuletića otpočeo je listopadski dio jesenskoga projekta Male performerske scene "Umjetnost na ulice". Prepoznavanje od strane građana koji su se počeli svakodnevno okupljati pred ovim besplatnim izvedbenim programima praćeno je, međutim, i nemalom dozom čuđenja. U zemlji i gradu (pre)naviknutima na festivale, činjenica da su ulice izvedbeno počele živjeti tijekom cijele godine dočekana je s pozitivnom dozom zbunjenosti. Pa nek žive!
anatomija ženske konstruktivnosti (7)
govno na maksimirskom travnjaku
Dosta je prošlo otkad je Jasmina Trifunović okitila ove stranice svojim zapisom. To samo znači da je život naše kolumnistice bio donekle divan i da su govna u koja je u međuvremenu ugazila bila tek prolazno zlo, na koje se ne treba pretjerano osvrtati. Veličanstven povratak ove samosvjesne žene među Kupusovo lišće dugujemo Zdravku Mamiću, navodnom neprijatelju novinara i nabijaču na kurac njihovih majki. A evo, čovjek divan i krasan, povezuje medije i njihove pisce. Novi izmetni ispad Dinamova čelnika još se nije ni razvjetrio, a Jasmina je, kao dama koja drži do higijene, s kvačicom na nosu istresla očaj nad medijima kojima govnonosci, čak i kad ih etiketiraju, predstavljaju glavni materijal od kojeg žive, dišu i dakako - jedu.
"Ogoljeno/Stripped" nova je produkcija Zagrebačkog plesnog ansambla. U koreografiji Snježane Abramović Milković, grupa je inspiraciju potražila u žanrovskim obrascima opere, iako ju je (operu) Igor Mandić već proglasio klinički mrtvom.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu