naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
osedlana žena
Osedlane poput najobičnijih kobila ili pak svezanih vratova poput neposlušnih kuja, submisivne pred mužjakom, Newtonove žene žrtve su posve nove reinterpretacije svijeta modne industrije. Poeta ili stari jarac? Pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (2)
zob s okusom ćevapa
Dok pošten svijet doma pije jutarnju kavicu, a odmah potom trči na jutarnju kakicu, Jasmina Trifunović već u teretani svojom težinom muči jadne strojeve koji se imaju nesreću zvati steperi. Otkad je srela starog prijatelja, može potegnuti kao konj.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. srpnja: Natječaj za izložbe
Deadline 1. srpnja: Natječaj za amaterske filmove
Deadline 13. srpnja: Natječaj za kratke priče
Deadline 15. srpnja: Natječaj za plesače
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za roman
Deadline 15. kolovoza: Natječaj za projekte (FONA)
Deadline 31. kolovoza: Natječaj za kratke priče NOVO!!!
Deadline 31. listopada: Natječaj za kratku priču

književnost
špijuni besmisla
arhiva


"Crnac"
Tatjana Gromača
(Durieux, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Maja Veselinović:
"Bio jednom..."
20.6.2005.-26.6.2005.

Kazalitše sjena "Ikako-Nikako" u subotu u 21 sat u Centru za kulturu Trešnjevka izvodi premijeru predstave "6 pod šeširom". Riječ je o proširenoj verziji predstave koja je na FAKI-ju već ubrala ovacije sulude publike.
pročitaj cijeli tekst
Junak njegove nove knjige poručuje mu da je tek "kolateralna žrtva" u aferi tajnog praćenja. O tome što uzbuđuje Stipu Mesića, državni neprijatelj Ivica Đikić razgovarao je s našim Mićom Vujičićem.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
6 sjena pod šeširom

kazalište
turizam kao guzičarstvo

Multimedijalna putujuća artistička skupina za mentalnu higijenu, fizikalnu terapiju i brzu prehranu Šušur Bol zatvorila je svojom amaterskom, ali urnebesnom predstavom "Cimer fraj" devetnaesti Eurokaz. Parodirajući logotip multinacionalne kompanije, skupina traži nove načine za turističku promociju svojih klimatiziranih soba, toalet posebno, a i terasa (lingvistički turizam je objašnjen kao izvedenica riječi tur, dakle - guzičarstvo). Kroz europeizaciju i komercijalizaciju svoje prihodovne grane, Šušurovci su autoironično prikazali borbu za svakog turista.
kazalište
novi cirkus konačno u zagrebu!
Festival novog cirkusa održat će se u rujnu u Zagrebu i upravo je raspisan natječaj za domaće predstave ovog zanimljivog kazališnog žanra. Aplicirati mogu cirkuske skupine, ali i kazalištarci, plesači i performeri otvoreni ovom žanru. Osim slavodobitne pobjede na prvom ovakvom hrvatskom festivalu, organizator dijeli i primamljive nagrade: najbolja predstava osvojit će deset tisuća, drugoplasirana pet, a trećeplasirana dvije i pol tisuće kuna. Natječaj je otvoren do 20. kolovoza, a detalji se mogu pronaći na stranici www.cirkus.hr. Festival je za vizualni identitet odabrao Newtonovu jabuku kao pojam gravitacijske uvjetovanosti kojoj novi cirkus uspješno prkosi.