naslovnica
kolumne
forum
kontakt
književnost / skandali
autori, dignimo glas!

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
mikser
spomenik palim junacima
Dok se raspravlja treba li svoju ulicu prije dobiti Račan ili Tuđman, Nazorova i Kovačićeva na proplanku su se već pomilovale, sada i u obliku obilježja palim junacima, odnosno uzdignutom ponosu. Marko Sjekavica pita se zašto nam licemjeri prešućuju muškoljube.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
recitacija za mrtve
arhiva
Dok su se europske nacije sjatile u Helsinki ne bi li tražile nasljednike Eurosongovih Lordi zombija, posjetili smo tamošnju izložbu "Vjetar s Istoka" koja pokazuje da Azija daleko drukčije poima smrt.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
hej, slaveni

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Povjesničarka"
Elizabeth Kostova
(Algoritam, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
"Što je u suštini demokracije? Tko populacijskom politikom ubija Hrvatsku i zašto se ne jebemo? Koliko i možemo li uopće odgoditi rast vanjskog duga? Odgovor na ta i brojna druga pitanja...", takvim nekakvim kreativnim slogom Dokumentarno-povijesni program HRT-a najavljuje novu "dokumentarnu" uspješnicu, kao da je maltene riječ o "Mislima 21. stoljeća". Ipak, doista jest riječ o jednom čudesnom misaonom procesu - iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim. Što će ti uopće sramota, ako je ne mogu vidjeti svi.
Nismo mogli odoljeti i ne uvrstiti ovu priču pod rubriku "Kazalište". Iako je Dikanova objava razvoda u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" postala multimedijalni performans koji je na YouTube-u u roku jednoga dana pogledalo više od 26 tisuća ljudi, farsa javnog bacanja vjenčanog prstena nastavila se objavom popisa nevraćene odjeće Vlatke Pokos iz kojeg je vidljivo da žena ima više bundi nego gaćica. U cijeloj brakorazvodnoj sapunici, nad kojom se zgražaju društveni kritičari, neokrznut je prošao Mislav Bago, taj mali Gollum s posebnim osjećajem za privatno i javno. Komentira Boris Rašeta.
Retrospektiva Slavena Tolja izložena je do 6. lipnja u Galeriji Emil Filla u češkome gradu Ústí nad Labem. Tolj je svoje radove tamo već izlagao pa je ovom izložbom cilj pratiti razvoj Slavena Tolja kao "jednog od najznačajnijih predstavnika umjetničke scene Balkana".
kazalište / skandali
gospodar prstenova
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu