naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
od hollywooda do prištine
Idete na Transmediale ili Berlinale? Onda nikako nemojte propustiti fotografsku izložbu "Men, war and peace". U Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu postavljen je gotovo perverzan spoj Paris Hilton i krvavih ulica Nikaragve.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
skrenula s puta lubenica
Anna Nicole Smith ugasila se poput monroe-ovski ispuhane legende koja se nije stigla dokazati. Samoodrživa medijska ikona, koja je na svojim sisama prehranjivala brojne paparazzo djelatnike, pred tastaturu je potjerala i našu Micu Perić.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

skandal
pištoljanje u močvari, pušketanje u gavelli
U noći s petka na subotu 24. veljače, oko 3:50, ispred kluba Močvara dogodio se višestruki pokušaj ubojstva. Žrtve su 21-godišnjak koji je zadobio prostrijelnu ranu glave, 31-godišnjak koji je zadobio ubodnu ranu u lijevu natkoljenicu i 18-godišnjak koji je zadobio rezne rane po rukama. Još je jedan 23-godišnjak zadobio ubodnu ranu u trbuh. Nemili se incident dogodio baš u trenucima kad se Močvara, u raspravi s gradskim ocima koji su joj smanjili donacije za 2007. godinu, pokušava dokazati kao kulturni klub potreban zagrebačkoj urbanoj sceni. U četvrtak je pak u kazalištu Gavella policija pronašla pravu pušku M48 koju su glumci koristili u predstavama (a takvih neobičnih rekvizita u Gavelli, kažu, ima još). Ovu neobičnu ratnu ostavštinu u Stazićevu kazalištu policija je pronašla pri rutinskom pregledu radi posjeta predsjednika Sabora Vladimira Šeksa.
likovnost
izgubljeni teritorij

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. ožujka: Natječaj za predstave NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Miris suhih ruža"
Tim Lott
(Celeber, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


mikser
zagreb dobiva cirkuski informacijski centar
U vremenu kad se naveliko šuška o zatvaranju pojedinih punktova nezavisne kulturne scene, urbane snage ne posustaju. U ožujku će se u Preradovićevoj 34, na nekadašnjoj adresi nakladnika Što čitaš? i žonglerskog dućana Superheroes, otvoriti prvi regionalni Cirkuski informacijski centar. Entuzijastički projekt Male performerske scene, nastao na plimnom valu odlično prihvaćenog Festivala novog cirkusa i međunarodnih uspjeha udruge, kao i njezinu angažmanu na edukativnom polju, tek treba biti prepoznat od gradskih i državnih institucija, ali neminovno će informacijsko-dokumentacijski centar za područje cirkusa, street arta i drugih oblika vaninstitucionalne umjetnosti pridonijeti još jačem etabliranju suvremenih izvedbenih formi. Renovacijski radovi u Preradovićevoj u punom su zamahu, dokazujući da je volonterski duh redovito jači i brži od institucija. Mic po mic, i eto CIC.
pročitaj cijeli tekst
"Ground Lost" naziv je izložbe koja je u galeriji Forum Stadtpark u Grazu okupila međunarodne umjetnike među kojima i hrvatske. Zahvaljujući kustosicama Što, kako i za koga (WHW), na popisu izlagača nalaze se i Tina Gverović, Vlatka Horvat te David Maljković. Do 4. ožujka nude se tako različite umjetničke interpretacije odnosa modernizma i kolonijalizma, europskih i ne-europskih identiteta te političkih borbi i nakon gubitka teritorija.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu