naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
cirkus za razmišljanje

 

film
drugarice iz joy divisiona
Našu je Micu kultni dio glazbene povijesti oživotvoren u liku Joy Dvisiona djelomice mimoišao, pa je filmskom uprizorenju "Control" bila još otvorenija. Patnje mladog Iana, razarača pozornice, a istodobno mekušca kojeg su sposobne sjebati dvije žene. Hm...
pročitaj cijeli tekst
mikser
ciganke lete u nebo
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom se prolomio smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska spisateljica, nabasala je  na simpatičnu ekipu u javnom prijevozu i poslala nam pričicu. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (9)
krave na putu
arhiva
Život je opasna stvar. Iz šumarka doleti metak i - cak. Jasmina Trifunović s pravom se zapitala zašto Utrinama ne trebaju kvartovski policajci. U idiličnoj atmosferi upravo ju kordon krava štiti od potencijalne kiše metaka.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
svi smo mi jozef

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Nestali ljudi"
Ljiljana Filipović
(Profil, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


KiberDzezva
kiberdzezva.blogspot.com


pročitaj cijeli tekst
Iako za suvremeni cirkus katkad govore da je kombinacija estetski promišljene i istodobno populistički jestive izvedbene cjeline, treći Festival novog cirkusa pokazao je da suvremeno cirkusko razmišljanje ne treba biti jednodimenzionalna parada fizičke spretnosti i nespretnosti. Predstavivši autore koji kritički oštro, čak i politički, promišljaju svijet u kojem živimo, FNC je pokazao da cirkus ne postoji kao svojevrsna terapija "van svijeta", već da ga se isti itekako tiče.
skandal
ubij me snježno, na sljemenu glamuroznom
Kafkin "Proces" poslužio je za kazališnu igru Novog života. Ovo živahno kazalište slijepih i slabovidnih pred svoju i Virdrinu publiku izlazi tako s adaptacijom Slavena Rogošića koju je režirao Ivan Plazibat. Svi smo mi Jozef, a sve oko nas je proces. Dođite ih pogledati kad već oni ne mogu vas.
pročitaj cijeli tekst
Osim što je utvrdio stratešku odluku da je baš "turizam na snijegu" glavni turistički adut Zagreba (nakon prošlogodišnja tri milijuna kuna, Turistička zajednica Zagreba snježnom kraljevanju FIS-a na Sljemenu ove godine nudi čak četiri, pokazujući nezanemarivu mudrost u promoviranju gradskih posebnosti), program rada TZ-a za 2008. godinu otkrio je još poneku zanimljivost i na području kulture. Osim što u segment obične "kulture", za koju se izdvaja milijun, ulazi i novogodišnji tramvaj sa slatkišima od 60 tisuća kuna; u rubriku festivala uvrstilo se i "Miss Universe" kojem se predlaže dati 20 tisuća iliti dvostruko više nego Naj, naj, naj festivalu, Urban festivalu ili Queer Zagrebu. Pretpostavljajući da je riječ troškovima lokalnog izbora za Miss Universe Zagreba (budući da se onaj hrvatski obično odvije u Opatiji, a svjetski na nekoj egzotičnoj lokaciji), zapravo je fascinantna procjena da će ovaj "festival" (?) pridonijeti promociji turističkoga Zagreba. Fascinira i to da se za sudjelovanje na svjetskom frizerskom prvenstvu u Chicagu izdvaja također 20 tisuća kuna.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu