naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
stand-up ili džuboks
Nedavno je u Zagrebu održan prvi Panč, festival stand-up komedije. Hrvatske, slovenske i poneka bosanska snaga nasmijavanja odmjerile su se u Tvornici kulture. Koliko su u tome uspjeli, provjerila je Nataša Govedić.
pročitaj cijeli tekst
mikser
erotski košmari...
Agresivna politička propaganda Grčke i Makedonije oko ulaska potonje u NATO nagnala je Kyrila Stoilkova da sebe i nas upita je li identitet zapravo ugrožen ako se simboli na kojima je zasnovan dalje transformiraju i manipuliraju? Orwellovo Ministarstvo ljubavi opet na djelu.
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz makedonije
arhiva
Nataša Bodrožić kraj je ljeta posvetila Makedoniji i Bitoli. Tamošnji Akto festival međunarodna je manifestacija koja uključuje vizualne i izvedbene umjetnosti, glazbu te teoriju kulture...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
cro-slo vs. japan


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Alabama Song"
Gilles Leroy
(Hrvatsko filološko društvo i Disput, Zagreb, 2008.)


Filologanoga
filologanoga.blogspot.com

pročitaj cijeli tekst
film
tarantinova muda
film
bombon od arsena
Zaboravite na "Schindlerovu listu" i druge filmove koji priči o nacizmu prilaze s pijetetom, kako u tretiranju žrtve, tako i u tretiranju zločinca. Tarantino se dohvatio teme Drugog svjetskog rata i napravio film koji se slobodno može dijagnosticirati kao sprdačina, tvrdi Mica Perić. Pozivajući se čak i na špageti vestern poetiku, nacizmu je pristupio kao fenomenu Divljeg europskog zapada, s likovima koji ginu kao od šale, i bez žalovanja.
Filmska vrpca pretrpjela je dosad brojnu demonsku djecu - od manje opasnih vragolana koji demoliraju kuću do istinskih vražjih poslanika s urezanim trima šesticama na potiljku. Isabelle Fuhrman zaslužna je za novu dozu dječje jeze na velikome platnu - mala usvojena Estonka unijet će nemir u američku obitelj i razoriti je poput projektila. Mica Perić pogledala je "Siroče" Jaumea Colleta-Serre i ocijenila ima li u njemu išta više od lake zabave.
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst
"Nintendo vs. Končar & Gorenje" naziv je središnje izložbe trijenalnog Device_Arta, koji treći put na intrigantan način spaja umjetnost i izumiteljstvo. Kako su suočeni hrvatski i slovenski radovi s onima iz Japana, možete provjeriti do 27. listopada.

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu