arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt


NATJEČAJ ZA FEMFEST

Deadline: 15. travnja 2006.

Kontakt: [email protected]

FemFest raspisuje natječaj za sudjelovanje u kultur-
no-umjetničkom dijelu programa festivala pod nazivom
"...a feminizam?".

Sudjelovati mogu radovi koji propituju probleme ravno-
pravnosti, stereotipizacije, tijela, seksualnosti, identi-
teta, duhovnosti, nasilja..., na različitim jezicima, žan-
rovima, medijima (glazba, film, vizualne i performativne
umjetnosti, multimedij, književnost, ples).

Ovaj trodnevni festival održat će se od 19. do 21. svibnja 2006. u Studentskom centru s ciljem predstavljanja feminističkih tema i radova feministkinja i svih onih koje/i se žele izraziti kroz različite feminističke perspektive u medijima teorije, kulture i umjetnosti. Ovo je prvi feministički festival u Hrvatskoj i međunarodnog je karaktera.

Feministička je umjetnost, poput teorije, nastala iz potrebe osmišljavanja rješenja problema i odgovora na pitanja prije svega žena, ali i drugih potlačenih u različitim socijalnim i kulturnim situacijama. Poseban je senzibilitet umjetničkih praksi u ovom slučaju, kao i drugdje, ukazao na drugačije mogućnosti, otvorio nova polja djelovanja i promišljanja, stvorio drugačiji aktivizam i ulio novu snagu feminističkom izrazu. FemFest će biti mjesto identificiranja, propitivanja i realiziranja baš takvih mogućnosti i odgovora koje danas nude feminizmi, odnosno odgovora na pitanja koja postavlja suvremena svakodnevica a čije će se specifičnosti najbolje izraziti u senzibilitetu različitih kreativnih praksi. Od početka svojeg postojanja pa sve do danas, feministička umjetnost nudi izazove, postavlja pitanja, potresa ustaljene predodžbe, poigrava se stereotipima i društvenim okvirima.

Uz prijavu, za sudjelovanje na festivalu potrebno je poslati: ime, prezime, adresu stanovanja i e-mail adresu, naziv i godinu nastanka rada, tehničke specifikacije, kratak opis vezan uz sadržaj rada.

Više informacija potražite ovdje.