napušite se i na exitu 2006.!

arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt

Poruka u naslovu upućena je dakako balonima zabilježenim na fotografijama iz prošlogodišnjih galerija. Dakako, osim balona, na jednom od najboljih glazbenih festivala u ovom dijelu svijeta, novosadskom Exitu, zabavljat će se ponovno deseci tisuća mladih koji na Petrovaradinsku tvrđavu i okolicu hrle kao na najdražu izvanškolsku aktivnost. Exit06 ponovno donosi vrhunska svjetska glazbena imena, prkoseći socijalnoj situaciji koja vlada u Srbiji, dok u isto vrijeme Zagreb strepi hoće li Rolling Stonesi uopće doći i tko li će sve to platiti. Što nam dakle priprema Exit?

 

Ovogodišnji Exit Festival održava se od 6. do 9. srpnja!

Petrovaradinska tvrđava bit će još jednom mjesto nastupa brojnih renomiranih i onih manje renomiranih izvođača čije se glazbeno usmjerenje kreće od popa, rocka, elektronike, pa do metala i world musica.

Popis izvođača je podugačak, a zvijezde su svakako Pet Shop Boysi, Cardigansi, Franz Ferdinand, Morrissey, Kelis, pa čak i skoro zaboravljeni Billy Idol.

To su samo neka od najzvučnijih imena koja će vas natjerati da u tri dana trajanja festivala bjesomučno zujite od stagea to stagea, uživajući u izobilju.

Svi već vjerni hodočasnici ovog najvećeg glazbenog festivala u regiji sigurno se sjećaju prošlogodišnjeg bibilijskog potopa koji ih je zadesio pod nebom Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi. Vucaranje po blatu i pokušaji cirkuliranja između osamnaest stage-eva sigurno je posjetitelje, čiji je broj prošle godine dosegao vrhunac (radi se, naime, o brojci od čak 150.000), koštao velikog broja živaca, ali nikako nije umanjio užitak i glazbenu gozbu koju su priredili organizatori.

Festival koji je prvi put održan 2000. godine nastao je iz bunta prema društvu i svim njegovim bolestima i označio je neku novu, toliko potrebnu konstrukciju stvarnosti.

Od pobunjeničkih vremena do sada, Exit se pretvorio u visoko profesionalno organizirani festival kojeg se ne bi posramile i puno razvijene zemlje od odnedavno nam nezavisne Srbije.

Sve informacije vezane za karte, izvođače, smještaj i Novi Sad potražite na službenim stranicama www.exitfest.org.

Vidimo se!

glazba
Autor      Jelena Svirčić