arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 


NATJEČAJ ZA PREDSTAVE

Deadline: 20. lipnja 2007.

Kontakt: 091/519-7143, [email protected]

Mala performerska scena raspisuje natječaj
za predstave koje će se izvesti na trećem me-
đunarodnom Festivalu novog cirkusa.

Festival novog cirkusa održat će se u stude-
nom u Zagrebu.

Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti
profesionalne i amaterske cirkuske, kazališne,
plesne ili performerske skupine koje apliciraju
predstavom novog cirkusa.

Prijavljene predstave ne smiju biti javno izvedene prije samog Festivala, što znači da svoju premijeru moraju doživjeti na Festivalu. Organizator će sufinancirati izvedbe odabranih predstava.

Ovogodišnji će se Festival fokusirati na fenomen akustičnoga cirkusa. Očekuju se predstave koje, osim snažnim vizualnim slikama, komuniciraju i jednakopravnim auditivnim sadržajima, bilo da je riječ o govoru, glazbi ili na neki drugi način proizvedenom zvuku. Performer koji je ujedno i proizvođač zvuka, glazbenik koji je ujedno i performer, izvor zvuka ili njegov nositelj koji su prisutni na pozornici i važan su akter radnje, uspješni i neuspješni komunikacijski obrasci... Samo su neke od pojavnosti u kojima se manifestira cirkus zvuka. Unatoč tematskom fokusu, u festivalski program bit će prihvaćene i predstave koje nisu izravno usredotočene na zvučno pitanje ukoliko svojim kvalitativnim doprinosom nastavljaju razvoj hrvatskoga novog cirkusa.

Uz ispunjenu prijavnicu prijavi je potrebno priložiti i rezime o povijesti grupe ili solista (profesionalni CV), pet fotografija i video snimku predstave na VHS-u, DV-u, CD-u ili DVD-u (do zaključenja natječaja to može biti work in progress, dok finalna verzija mora biti gotova do rujna), te ostalu prateću dokumentaciju.

Ukoliko aplikanti ne mogu osigurati video snimku, mogu se obratiti Festivalu koji će im osigurati adekvatne uvjete za prijavu.

Svi aplikanti bit će pravodobno obaviješteni o rezultatima natječaja putem kontakata koje navedu u prijavnici.

Prijave se šalju na e-mail [email protected] ili na adresu: Festival novog cirkusa, Sv. Mateja 68, 10000 Zagreb.

Prijavnica se može downloadati ovdje, ostale detalje o festivalu saznajte na www.cirkus.hr.